Всеки ден е възможност да бъдем добри, а Щедрият вторник

...
Всеки ден е възможност да бъдем добри, а Щедрият вторник
Коментари Харесай

Щедрият вторник: Българин раздаде пари пред храма Света Петка

Всеки ден е опция да бъдем положителни, а Щедрият вторник е специфичен ден, в който един българин реши да зарадва нуждаещите се, посещаващи храма " Света Петка " за топъл обяд. Той е доказателството, че благотворителността не е отживялост и у нас също може да бъде открита.

Щедрият донор, който пожела самоличността му да остане анонимна, е посетил църквата, с цел да се помоли. На излизане, той извадил пачка петолевки и почнал да ги раздава на всички, които чакали на опашка за топъл обяд пред " Света Петка ". 

Присъстващите изразили своята дълбока благодарност и почнали да благославят младия дарител, който споделил средствата си с тях. 

По информация, предоставена от храма, всеки вторник и четвъртък там се предлага топла храна на миряните в потребност. Ястията се подготвят в манастира " Св.Мина ", след което се придвижват в църквата " Света Петка ", от където всеки може да получи своята порция.

Денят за положителното дело надали е определен инцидентно, защото през днешния ден честваме Щедрия вторник!

Щедрият вторник е денят, в който даряваме и честваме щедростта. Идеята се появява в Съединени американски щати през 2012 година като контрапункт на Черния петък и манията по безотговорно извършване на покупки. Денят поражда с помощта на група младежи, които имат вяра, че благотворителността може и заслужава да се „ продава “.
 В България също стават чудеса! Човек раздаде пари пред църквата
#GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, в това число Съединени американски щати, Канада, Англия, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия.

Когато правиш положително, то в никакъв случай не остава ненаказано и събития като това са доказателството! През зимата имаме още повече потребност от поддръжка и грижа. Бъдете положителни и не отминавайте нуждаещ се!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР