Всеки ден Джабу Гамет изминава километри, за да си напълни

...
Всеки ден Джабу Гамет изминава километри, за да си напълни
Коментари Харесай

Южна Африка се опитва да се справи с водната криза

Всеки ден Джабу Гамет изминава километри, с цел да си изпълни вода от единствения водоизточник в региона Лубомбо в северозападната част на Есватини, Южна Африка.

Въпреки че водата е нечиста и маршрутът й е рисков поради обири и полово принуждение, тя няма различен избор. Сезоните стават по-горещи и по-сухи, а водата все по-оскъдна, написа Voice of America (VOA) .

Според Организация на обединените нации междинните годишни температури в Есватини са се нараснали с повече от три градуса по Целзий сред 1961 и 2000 година Тези промени са довели до понижените притока в главните речни басейни.

„ Водата ни е мръсна и децата ни боледуват. Нямаме различен избор, с изключение на да я пием, макар че знаем, че ще ни разболее “, споделят локалните.

Международни организации за помощ като Water Aid и World Vision International работят за справяне с казуса с водата. Водната рецесия в Есватини може да се реши посредством построяването на системи за пречистване на водата и нови кладенци, както и усъвършенствания на санитарните уреди.

COSPE (Сътрудничество за развиване на нововъзникващите страни) работи с локалните хора за построяването на нова система за пречистване на водата, която ще бъде показана скоро, написа Voice of America (VOA)

През 2023 година държавното управление на Есватини отпусна средства за възстановяване на водоснабдяването, от което ще се възползват над 41 000 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР