Всеки човек в даден момент от живота си е мечтал

...
Всеки човек в даден момент от живота си е мечтал
Коментари Харесай

Колко струва да живеем три години на круизен кораб

Всеки човек в даден миг от живота си е мечтал да зареже всичко и просто да тръгне на път, загърбвайки проблемите си. Звучи добре, нали? Но също по този начин звучи скъпо. Или най-малко звучеше скъпо, тъй като в този момент една компания започва тригодишен круиз, който ни дава неповторима опция. А точно да избягаме от всекидневието си и да изминем разстояние от близо 210 000 км за относително наличните 30 000 $ на човек на година.

Life at Sea Cruises отваря своите места за резервации за тригодишното си пътешестване на MV Gemini, което стартира с отплаване от Истанбул на 1 ноември. Да, 1 ноември 2023 година, тъй че имаме осем месеца, с цел да оправим своя паспорт, да си създадем нужните имунизации, да съберем пари и да уговорим с шефа опцията за отдалечена работа.

Компанията дава обещание да дебаркира на 375 пристанища по света, посещавайки 135 страни и всичките седем континента. Корабът ще измине ужасно доста километри за тези три години, в които ще ни даде опция да разгледаме емблематични места - от статуята на Христос Изкупителя в Рио де Жанейро и Тадж Махал в Индия, до Чичен Ица в Мексико, пирамидите в Гиза, Мачу Пикчу и Великата китайска стена. Круизът даже включва пътувания до 103 " тропически острова ". От тези 375 пристанища, 208 ще бъдат с нощни спирки, което ни дава в допълнение време на дадената дестинация.

Компанията, която провежда този незабравим круиз, има 30-годишна история в круизната промишленост, а корабът MV Gemini ще бъде главно ремонтиран за пътуването. Той разполага с 400 каюти, с място за до 1074 пасажери. И заради естеството на пътуването, към обичайните улеснения на круизния транспортен съд, като заведенията за хранене и развлеченията, Gemini също ще бъде оборудван и с някои работни уреди.

Компанията дава обещание пълномащабен бизнес център, цялостен със заседателни зали, 14 офиса, бизнес библиотека и салон, евентуално за нашите кафе паузи по средата на промяната, чийто достъп няма да ни коства нищо в допълнение. Ще има и денонощна болница с безвъзмездни медицински визити. Компанията предлага и опцията за " спомагателни данъчни облекчения при работа като интернационален гражданин на борда на кораба ".

Повечето от каютите са с величина от 12 квадратни метра. Започват от 29 999 $ на човек на година и излизат по 179 994 $ за тригодишното пътешестване за двама души. Корабът разполага и с жилища с балкон, които са двойно по-големи и доближават до 109 999 $ на човек. Самотните пътуващи получават отстъпка от 15%. Изисква се минимална първична вноска от 45 000 $.

Отвъд бизнес центъра ще има доста други действия и екстри, които да ангажират вниманието ни и да ни оказват помощ да не скучаем. Като тераси за слънчеви бани и плувен басейн, уелнес център и " голям брой благоприятни условия за хранене ", макар че цялостните детайлности към момента не са разкрити. Инструктори на борда ще бъдат разполагаем, с цел да преподават танци и да водят спортни тренировки. На борда ще има и фитнес зала, и салон за хубост.

Акцентите на круиза включват Коледа в Бразилия и Нова година в Аржентина. Корабът ще обиколи цяла Южна Америка (подскачайки на юг до Антарктида), ще прескочи на острови към Карибите и ще обхване двата бряга на Централна Америка, след което ще се изкачи по западния бряг на Северна Америка, пресичайки до Хавай. Спирките в Азия включват Япония (12 спирки), Южна Корея (включително остров Чеджу) и Китай. Той също по този начин обгръща множеството от класическите дестинации в Югоизточна Азия, от Бали, Да Нанг във Виетнам и крайбрежието на Камбоджа до Банкок, Сингапур и Куала Лумпур.

Освен това ще обикаля Австралия, Нова Зеландия и ще премине през Южния Пасифик - обиколка на Индия и Шри Ланка, след което ще посетим Малдивите и Сейшелските острови, преди да пресечем на запад към Африка, с цел да разгледаме и Занзибар. После се спускаме до Кейптаун и нагоре по западния бряг на Африка - с бързи преминавани на запад до острови, в това число Света Елена, Канарските острови и Мадейра.

Освен това круизният транспортен съд ще обикаля Средиземно море и Северна Европа. В дългия лист с това, което е включено в пътуването, участва алкохол на вечеря и всички ястия за деня, плюс безалкохолни питиета, сок, чай и кафе през целия ден, пране, пристанищни такси и поддръжка на стаите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР