Всеки човек спи по различен начин. Но има няколко пози

...
Всеки човек спи по различен начин. Но има няколко пози
Коментари Харесай

Разберете какво разкрива позата ви по време на сън за вашето здраве

Всеки човек спи по друг метод. Но има няколко пози за сън, които са измежду най-често срещаните. Някои хора обичат да спят встрани на водно легло, до момента в който други избират да спят по тил на корав матрак. Независимо от желанията ни в това отношение, всички би трябвало да спим към 7 или 8 часа на вечер. И защото прекарваме съвсем една трета от живота си в сън, което е прекалено много, е значимо да знаем коя е оптималната поза за сън, която ще ни помогне да подобрим съня си и даже здравословното ни положение.

 

Здраве

Сънят е извънредно значим за нашите тяло и разум. Той работи като зареждане на батериите ни. И тъкмо заради същата причина, лишаването от сън може да има съществени последствия, засягайки нашата памет, фокус, експедитивност на дейностите, увереност, страсти и физическо благоденствие. Така че сънят е потребен. И освен това, позата ви по време на сън може да има удобно или неприятно влияние върху цялото ви тяло.

Почивка

Важно предписание, което би трябвало да следвате е всяка вечер да се пробвате да спите най-малко шест часа. Според изследване, спането за по-малко от шест часа на денонощие е също толкоз нездравословно за вас, колкото и спането през цялата нощ. Ако това ви се случва единствено понякога, то няма от какво да се притеснявате, тъй като това няма да докара до някакви отрицателни промени в тялото ви. Но в случай че прекарате цели две седмици с незадоволително количество сън, ще почувствате смяна в мозъка и тялото си. И даже и да ви се коства, че ще съумеете да функционирате съответно след нощ, през която не сте спали задоволително, това несъмнено няма да е по този начин

Поза за сън

Всеки човек попада в една от следните три групи: тези, които спят по стомах, тези, които спят по тил и тези, които спят встрани. Позата ви по време на сън може да бъде както потребна за мозъка и тялото ви, по този начин и да докара до здравословни проблеми.

А в този момент е време да научите плюсовете и минусите на всяка от трите пози за сън! Вижте какво разкрива за вас обичаната ви в галерията ни:
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР