Всеки човек се стреми да живее пълноценно - да реализира

...
Всеки човек се стреми да живее пълноценно - да реализира
Коментари Харесай

Балансът между работата и личния живот се крие в грижата за служителите

Всеки човек се стреми да живее пълноценно - да осъществя личните си благоприятни условия, да се усеща потребен за обществото, да води уравновесен и спокоен метод на живот.

Добрата вест е, че има български работодатели, които са наредили измежду целите си и благосъстоянието на чиновниците си. Как го вършат, какви достижения имат, усещат ли резултат от интензивностите, за всичко това беседваме с ВИП Секюрити - една от водещите български компании за сигурност.
 Михаела Ненчева - Мениджър човешки капитал и организационна култура; Елена Борисова - Директор Човешки запаси ВИП Секюрити; Дарина Mайноловска - Мениджър Подбор
Нека първо да стартираме с малко числа - какъв брой души работят в компанията, с какъв профил?

Е: В компанията работят над 4000 индивида. Профилът е хетерогенен взаимозависимост от професионалните отговорности, предвид на сферата, в която оперират, чиновниците се образоват за съответните пълномощия.

За една част от вашите чиновници физическата устойчивост и въобще кондиция и фокус са от особена значимост. Как помагате това да се случва на процедура? 

Д: За нас е от извънредно значение да се  фокусираме върху придвижването, спорта и до момента с природата. Разработили сме  стратегии, в които се включват доста наши чиновници, според от самостоятелните си желания: йога в офиса, кондиционни тренировки с нает от нас треньор, планински преходи и интензивности в градска среда. За да са по-активни и да спортуват повече, имаме стратегия „ Стани по-добра версия на себе си “, която оказва помощ на чиновниците ни да развиват и ползват потребни привички.

М: Спортните начинания, както и желанието и интереса на хората в компанията ни, доведоха до концепцията за създаване на фитнес оборудване на една ръка разстояние, което да е разполагаем до всеки, който желае да спортува. И по този начин сега сме в развой по реализация на състезателен център в офиса.

В програмата ви за поддръжка на чиновниците сте начертали няколко съществени линии, по които развивате начинания, не се ограничавате единствено със спортни интензивности. Какво ви накара да разработите такава богата стратегия за прочувствено и физическо здраве?

М: Мотиватор за нас е фактът, че от ден на ден чиновници се включват в самодейностите ни. Това е явен знак, че грижата за чиновниците основава уравновесена среда сред персоналния живот и работата, чувство за сигурност и непоклатимост. С тези стратегии съумяваме да мотивираме чиновниците и да ги създадем съпричастна част от нашето огромно семейство.
 Коледен базар 2022 година
Освен във вътрешността, към компанията, вашите начинания са ориентирани и към възстановяване на качеството на живот на обществото - поддръжката за просветителни и предприемачески начинания да вземем за пример. Може ли да споделите повече за това за какво избрахте да насочите старания в тези направления?

Е: Програмата ни за запазването здравето на всеки един от служителите (стартирала с Коронавирус -19, само че продължава за всевъзможни здравни проблеми и за профилактика), наблюдение от наши медицински експерти, обезпечаване на медикаменти и консумативи при нужда, подпомагане с мобилна лаборатория, профилактични прегледи и други. Вярваме, че всеки от нас и ние като организация, можем да дадем своя дребен принос, в гонене на една по-голяма цел: възстановяване на здравето на българите. 

Д: Друг фокус за нас е предприемаческата просвета в цялата ни група, всеки да поема отговорност и независимо да работи по другите ни планове. Според изследванията за ангажираност и противоположна връзка от чиновниците, които вършим, един от най-важните фактори те да се усещат стимулирани и да употребяват цялостния си капацитет е присъединяване им в значими и смислени планове, които ги провокират и развиват като персони и експерти. 
 Дарина Mайноловска на Коледния базар 2022 година
Кои са обичаните начинания на чиновниците ви? В кои се включват с най-голямо наслаждение?

М: По наши наблюдения чиновниците се включват най-често в множеството дела с благотворителна цел, което е явен индикатор, че хората към момента изпитват съчувствие и съпричастност. Периодично организираме благотворителни базари, целящи подпомагането на хора в усложнение. Част от тези вътрешни събития са се трансформирали към този момент в традиция за компанията, като: Великденска кулинарна надпревара; Коледен пазар, на който каним разнообразни фондации и организации и всички участваме в това да случваме положително и по едно и също време с това да подаряваме благополучие.  Изработваме мартенички, които продаваме с благотворителна цел, фермерски био базар в поддръжка на разнообразни дела /най-вече за лекуване на деца/; първи юни във ВИП Секюрити – ден, отдаден на децата на чиновниците ни; посещаване на домове за възрастни хора; осиновяване на кошери и грижа за пчелите и други

Заслужава ли си вложението в такива действия за мотивация на чиновниците? Можем ли да приказваме за измерим резултат?

Е: Според противоположната връзка, която получаваме от чиновниците си,можем самоуверено да заявим: ДА, струва си!

Измерваме го с увеличение броя на чиновниците, искащи да вземат присъединяване във всяка последваща акция.

В кой миг усетихте, че в действителност имате друго, по-добро отношение към екипа си? 

М: Момента, в който в действителност усетихме изгодите от всичко което организираме, пристигна с настъпване на Коронавирус пандемията. Още от началото на пандемията, в нашата група се грижим за опазване здравето и живота на всеки един чиновник. Вярваме преди всичко, че е доста значимо да не ни е боязън, а да имаме проект по какъв начин да се оправим с всяка обстановка. На второ място – имаме вяра в предварителната защита, предоставяме на чиновниците си добавки за усилване на имунитета, стратегии за понижаване на напрежението, подтикваме ги да се хранят и живеят здравословно и в допир с природата.

Д: Предоставяме на всички опция при най-малкото подозрение да се тестват гратис, имаме денонощна телефонна линия, на която всеки може да се обади и екип от медици, които наблюдават всеки един случай, тъй че да не се стига до затруднения поради несвоевременно лекуване. Вярваме, че всеки от нас и ние като организация, можем да дадем своя дребен принос, в гонене на една по-голяма цел: възстановяване на здравето на българите. 

Е: Един от множеството образци е наш чиновник от град Перник признат в болница в града в доста тежко положение. Нашата реакция и последвалите дейности осигуриха преместването на служителят в Софийска болница, където му беше оказано лекуване, както за COVID-19 по този начин и за открит сърдечен проблем. Беше му направена животоспасяваща интервенция и служителят се възвърне наред. Целият развой беше съгласуван от нашия медицински екип, те се погрижиха за прехвърлянето и последващите дейности за избавяне на живота му.

Най-голямото предизвикателство при сформирането на екип е да се намерят чиновници със съответните професионални, само че и персонални качества, които да могат бързо да се впишат в средата и да обогатят екипа. Как успявате да стиковате толкоз доста характери в един работещ колектив?

М: В годините компанията е развила система от принадлежности, които да покажат преимущества, дефекти и персонални качества на всеки претендент. Стремим се всяко решение да е самостоятелно, основано на данни и доказателства, които събираме посредством разнообразни способи като проби за класическа и прочувствена просветеност, личностни въпросници, тест за съвпадане на полезностите, различен измерващ държанието и мотиваторите на всеки един предстоящ член на екипа, основан на DISC-модела, въпросник, който мери риска от злоупотреби и нарушение на етичните правила.

На база на резултатите съумяваме да изберем най- подобаващите чиновници, които бързо и сполучливо да се впишат в екипа.

Ако желаете и вие да сте част от професионалното семейство на ВИП Секюрити, може да разгледате свободните позиции.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР