Всеки човек се стреми да избере стилни и удобни мебели

...
Всеки човек се стреми да избере стилни и удобни мебели
Коментари Харесай

Как да изберем мебели за спалня

Всеки човек се стреми да избере стилни и комфортни мебели за спалня, само че от време на време това не се оказва толкоз лесна задача. Как да подберете мебелите, тъй че да се чувствате удобно в спалнята? Ето ги нашите препоръки по въпроса.

Спалнята е мястото за пълноценна отмора и за първокласен сън, от който зависи събуждането ни заран да бъде с усмивка и сила. Мебелите в тази стая би трябвало да бъдат освен комфортни, само че и да основават естетически хубав тип на ситуацията.

Обзавеждането на спалнята е елементарно единствено на пръв взор. Трябва да изберете мебели, които ще ви бъдат нужни там, които са красиви, комфортни и практични и несъмнено, се съчетават между тях. Имайки поради многото производители на пазара, изборът не по никакъв начин елементарен.

 мебели за спалня-уютна спалня

Когато мислите за обзавеждането на спалнята, първо би трябвало да спрете вниманието си върху леглото. От неговите характерности зависи по какъв начин ще се чувствате и дали ще си осигурите по този начин нужния пълностоен сън. Леглото би трябвало да се избира деликатно.

 мебели за спалня-спалня интериор

Когато избирате леглото, обърнете внимание на следните неща: какъв брой хора ще спят на него, техният растеж и тегло, съществуване на свободно пространство, стила на цялата спалня и вписването на леглото в нея. Съсредоточете се върху избран дизайн, а по-късно вижте какво е включено в спалните комплекти.

 мебели за спалня-спалня фон

Леглата се разграничават по мярка. Когато избирате легло за един човек, може да изберете единично или персон и половина. Ако спалнята е за двойка, може да купите цяла спалня, което си е двойно легло. Колкото повече място за спане има, толкоз по-пълноценна е почивката на него. Има и разнообразни размери на двойните кревати, тъй че тук се избира съгласно растежа и тежестта на хората и размера на спалнята. Добре е да имате достъп до леглото от три страни за оптимален комфорт.

 мебели за спалня-обзавеждане за спалня

Освен размера и дизайн, е значим е матракът. Препоръчително е да си вземете подобен с ортопедични характерности, тъй като той основава анатомично верни условия за позициониране на гръбначния дирек, което е значимо за здравето ви. Не спестявайте от качеството на матрака.

 мебели за спалня-красив интериор

Има матраци с две лица – едното се употребява през лятото, другото – през зимата. Матраците биват изработвани от разнообразни материали. Може да намерите модели с самостоятелни пружинни блокове и такива без,  както и друг заряд. Матракът би трябвало да бъде мек или сдържан корав.

 мебели за спалня- красива спалня

Ако можете да си позволите, поръчайте матрак съгласно самостоятелните си потребности и размери – в кръгла или овална форма, с самостоятелна украса, по-необичаен. Така ще се погрижите за удобството си.

 

Освен леглото, би трябвало да изберете и дрешник. Той нормално е включен в спалните комплекти мебели, тъй че изборът няма да е сложен. Гардеробът ще подхожда по жанр и дизайн на леглото. Освен това ще са ви нужни и нощни шкафчета за слагане на бутилка с вода, книга, нощна лампа, телефон и така нататък Важно е да не заемат доста пространство и да наподобяват естетически добре.

Дамите избират да имат тоалетка, където да се гримират и подготвят, щом станат от сън. За нея се нуждаете и от стол, на който да седите. Може да ги поставите покрай леглото, в случай че стаята разрешава.

Важно е да закупите всички мебели в един и същи жанр. Добре е да имате и огледало за цялостен растеж, което да ви разреши да се огледате, щом се настройките.

Помислете за осветлението. Може да закупите полилей с хубав дизайн. Ако сте фенове на нощното четене, помислете за нощна лампа. Важно е да имате съответно осветяване и на тоалетката.

 мебели за спалня избор

Екологичност на мебелите

Когато избирате мебели за спалня, екологичността е едно от главните условия. Обзавеждането не би трябвало да отделя нездравословни излъчвания. Отличен вид за мебелите от естествено дърво, които безвредни и красиви. Естествената топлота на дървото основава задушевна атмосфера в стаята. Материалът се характеризира с резистентност, издръжливост и устойчивост. Дървените мебели нямат дефекти и са едни от най-често избираните от хората, обзавеждащи спалните си.

Може да изберете и бамбука като материал за мебели. Той също е екологично чист, първокласен и устойчив.

Функционалност на мебелите

Не би трябвало да забравяме и за функционалността на мебелите. Места, на които може да съхранявате повече неща, нощни шкафчета с повече чекмеджета или тоалетка с такива. Важно е мебелите да обезпечават оптимален комфорт на своите ползватели. Може да изберете огромен дрешник с място за тв приемник да вземем за пример.

 мебели за спалня - избор на мебели

Правилно нареждане на мебелите

Има разнообразни правила за класификация на мебелите в спалнята. Може да употребявате обичайния метод или метода Фън Шуй.

Сред класическите решения е слагането на леглото, тъй че да може да стигате до него от три страни. То се слага против стената, само че може да го разположите и по различен метод. Огледалото не би трябвало да отразява спалнята, а да бъде ориентирано в другата посока. Мнозина обаче не се придържат към това предписание. Според Фън Шуй подредбата е такава, че фамилните връзки да бъдат хармонични. Има места, които способстват за здравословен сън или за по-добри полови връзки. Ако изучите този способ, ще съумеете да извършите такава класификация в спалнята и да разберете дали методът работи.

Цветова гама на мебелите в спалнята

Хубаво е цветовете в спалнята да бъдат топли и пастелни, с цел да основават спокойна и уютна атмосфера. Мебелите също би трябвало да бъдат такива. Ярките тонове могат да внесат ужас. Мебелите могат да бъдат определени, тъй че да хармонизират със стените или да бъдат контрастни на тях. Имате разновидности и решението е напълно ваше.

 мебели за спалня -дизайн на спалня с аксесоари

Аксесоари в спалнята

В спалнята може да поставите тв приемник или различен апарат за вашия комфорт. Техниката може да бъде сложено на видно място или да бъде скрита в мебелите, с цел да не нарушава хармонията на интериора.

Щом изберете всички мебели, може да пристъпите към аксесоарите – картини и други детайли за украса. Обмислете всичко до най-малкия подробност, с цел да наблегнете характерността на стаята. Може да се възползвате от услугите на професионален дизайнер или да прочетете изявления в интернет или списания за интериор.

Обърнете внимание на завесите в спалнята. Ако приказваме за прозорци, изберете щори или пердета, които да могат да блокират слънцето изцяло. Това ще ви обезпечи качествена отмора и слънчеви бани – съгласно зависи от какво се нуждаете. Може да изберете ролетни щори, щори с плисета и други съгласно бюджета. Не забравяйте за покривалото за легло, което би трябвало да се съчетава със завесите, в случай че сте избрали такива.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР