Всеки човек се ражда различен и все пак с общи

...
Всеки човек се ражда различен и все пак с общи
Коментари Харесай

За аномалиите в тялото: Хора се раждат с два реда мигли, други - със златна кръв

Всеки човек се ражда друг и въпреки всичко с общи характерности за това по какъв начин действа тялото му. Разбира се, има и редица изключения, наречени " аномалии ", огромна част от които не просто, че са съвместими с живота, т.е. не са животозастрашаващи, само че и с тях може да се живее напълно умерено.
Кои са някои от тях, научаваме от новото видео от канала Top of the tops във Vbox7.com:

Изключително плътни кости
Изследвайки ген, който дава отговор за минерализацията на костите, учените доближават до изобретение за разновидности, които провокират заболявания на костите, свързани с чупливостта. Обаче съществува и различен вид на тази разновидност, която дава на човек извънредно здрави кости, за които се счита, че е съвсем невероятно да бъдат счупени, както и кожа, която старее по-бавно.

Златна кръв
Тук не става въпрос за същинска кръв от злато, а за неповторима такава, която има незаменими свойства - Не съдържа антигени. Откритието е направено през 1961г., а до в този момент са известни единствено 40 индивида, които са с сходна нулева кръв.

9 от тях са доста скъпи донори, тъй като тяхната кръв е подобаваща за всяко човешко тяло, написа vesti.bg.

Чети още - Проф. доктор Иво Кременски: Всеки тридесети у нас е притежател на повреден ген - вижте в най-хубавия здравен уебсайт у нас www.zdrave.to.

Генетичен химеризъм
При някои хора се среща генетичното положение на химеризъм, което се характеризира с спомагателен набор от ДНК, който от време на време се появява под формата на „ мозаечна “ кожа или хетерохромия, друг цвят на всяко око, само че най-често положението остава неусетно. Химеризмът не трябва да провокира терзания, само че би могъл да бъде причина за проблеми при доказване на биологична връзка.

Два реда мигли
Генетично заболяване наречено „ дистихиаза “ се среща извънредно рядко.

Актрисата Елизабет Тейлър е най-известният собственик на „ двойни “ мигли. В множеството случаи, дистихиазата не провокира проблеми, тъй като не е толкоз забележима. И въпреки всичко в някои случаи е допустимо раздразнение на лигавицата на окото поради втората редица от мигли.

Способност за разбиране на „ невидими “ цветове
Това в възможоността човек да вижда цветове, които огромна част от хора не могат. Това се случва с помощта на необикновен тип разновидности в хромозомите. Чрез нея хората да имат невероятната дарба да виждат до 99 милиона цвята, за разлика от средностатистическия човек, който е в положение да вижда до 1 милион.

Вижте и останалите аномалии във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР