Всеки човек се опитва да пести пари, но мнозина нямат

...
Всеки човек се опитва да пести пари, но мнозина нямат
Коментари Харесай

Изградете тези навици и финансовият ви резерв ще се увеличи

Всеки човек се пробва да пести пари, само че мнозина нямат построени привички за икономисване. Добрата вест е, че това може да се развие като табиет и да се научи. Това ще усили вашето богатство и ще ви разреши да натрупате малко финансови запаси, написа actualno.com

Вижте по какъв начин:

1) Потърсете по-евтина опция със същото качество на нещата, които консумирате

Ясно е, че не би трябвало да се отказвате от качеството когато желаете да спестите пари. Повечето хора вършат тази неточност и попадат в клопката на това, че евтиното излиза скъпо. Именно поради това е добре да потърсите други възможности с по-ниска цена, които обаче имат същото качество. Нека дадем образец - в една бирария, която посещаваме постоянно има наливна бира за 5 лв. халбата. Кенчетата са същото количество, само че на цена от три лв.. За 10 лв. ще изпиете две наливни бири, а в случай че решите да пиете кенчета - ще изпиете три за девет лв.. За такава разлика в цената приказваме.

2) Пазарувайте на промоционални цени в огромни количества

Опитайте се да планувате своите покупки по този начин, че да пазарувате продуктите, които желаете на по-изгодни цени и в огромни количества. Така ще можете да се запасите и да спестите пари от крайната цена на продуктите. Спестената сума ще набъбне с времето и ще се радвате, че сте взели това финансово решение. Добрата вест е, че това е използвано за много неща за дома - от скъпи почистващи препарати до скъпи марки кафе и алкохол.

3) Купувайте единствено неща, които ви трябват

Просто не си харчете парите за неща, които не ви трябват и сте видели на промоция. Няма потребност се затрупвате с непотребни движимости. По-добре инвестирайте парите си, в сравнение с да ги давате за следващата дреха, обувки или нещо друго, което в никакъв случай няма да ползвате. Това важи и за неща като книги, настолни игри и редица други. Ако не ви би трябвало - не го купувайте. Толкова е просто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР