Всеки човек наддава тегло по различен начин въз основа на

...
Всеки човек наддава тегло по различен начин въз основа на
Коментари Харесай

Как да отслабнем в лицето

Всеки човек наддава тегло по друг метод въз основа на генетиката си. Затова и какъв брой е цялостно лицето ни зависи от общия ни % телесни мазнини. Ако той е по-висок, надлежно и бузите ни ще са по-пухкави.
 Какво се случва с тялото ни, когато пием кола
Какво се случва с тялото ни, когато пием кола

Не изключително хубави неща

Важно е още в самото начало да отбележим, че в случай че бузите ни са малко по-пълни, това може да зависи и от медикаменти, които одобряваме, както и от алкохол, ако в последно време сме пили.

И въпреки всичко, да отслабнем единствено в избрани елементи на тялото, не е допустимо. Обикновено отслабваме отмерено на всички места - по бедрата, дупето и лицето по едно и също време. Цялостната загуба на тегло обаче може да ни помогне да се отървем от мазнините по лицето и то да наподобява по-слабо.

Ето какво можем да създадем, с цел да подпомогнем цялостното ни намаляване и в това време това на лицето ни.

Следим калориите си
 Снимка 620945

Основно предписание е, че в случай че изгаряме повече калории, в сравнение с одобряваме, отслабваме - както в лице, по този начин и по други елементи на тялото. Броенето на калории може да се окаже потребен инструмент, с който да следим какво и какъв брой ядем.

Проверяваме медикаментите, които одобряваме
 Снимка 620946

Някои медикаменти, като кортикостероидите да вземем за пример, могат да причинят отичане. Ако видим, че лицето ни наподобява по-пълно след започване на ново лекарство и това ни тормози, е добра концепция да се консултираме с лекаря си.

Уверяваме се, че одобряваме задоволително фибри
 Снимка 620947

Храните, богати на фибри, каквито са овеса, бобовите, плодовете и зеленчуците, могат да ни оказват помощ да подобрим храносмилателната си система и да се отървем от отичане на корема, газове и запек. Освен това засищат, когато решим да хапнем нещо леко сред храненията и по този начин ни оказват помощ да отслабнем.

Може би би трябвало да променим тренировката си
 Снимка 620949

Тренировките ни оказват помощ да отслабнем, като изгаряме калории и изразходваме сила. Ако обаче одобряваме повече калории, в сравнение с изгаряме, няма по какъв начин да понижим тежестта си. Добре е да се стремим да вършим към 150 минути извършения с умерена активност на седмица, както и да включваме по малко повдигане на тежести.

Следим приема на натрий
 Снимка 620950

Високите равнища на натрий в организма ни могат да са повода за задържане на вода и подутина на лицето ни. Като одобряваме храни с по-малко натрий, оказваме помощ на тялото си да поддържа подобаващ баланс на течности и по този начин лицето ни няма да наподобява подпухнало. Препоръчителният дневен банкет на натрий е до 2300 мг.

Пием повече вода
 Снимка 620952

Дехидратацията може да накара тялото ни да задържа вода, което от своя страна води до отичане. За да избегнем това, би трябвало да пием задоволително вода. Освен това водата дава възприятие за задоволеност и по този метод можем да отстраняваме безсмисленото похапване.

Стремим се да спим най-малко седем часа
 Снимка 620953

Липсата на сън може да повлияе на хормони като грелин, които контролират сигналите ни за апетит и може да ни " подведат " да преяждаме. Затова хората, които спят по-добре, не са склонни към преяждане. Най-добре е да си осигуряваме седем, осем часа сън всяко денонощие.

Ограничаваме алкохола
 Снимка 620954

Алкохолът може да усили риска от дехидратация, която от своя страна може да докара до отичане на лицето. Препоръчителната дневна доза алкохол, към която е добре да се придържат дамите, е едно пиво, а мъжете - две напитки.

Храним се уравновесено
 Снимка 620955

Балансираната диета освен ни оказва помощ да се отървем от непотребните килограми, само че и усъвършенства цялостното ни здраве. Най-полезните храни, които можем да консумираме, са пълнозърнестите, плодовете, зеленчуците, ядките и семената, бобовите и морските блага.
 Как незадоволителните сън и вода ни пречат да отслабваме
Кои са аргументите да не отслабваме

Колкото и старания да поставяме

Намаляваме напрежението
 Снимка 620948

Хроничният стрес може да докара до хормонален дисбаланс и нараснали равнища на кортизол, които може да причинят наддаване на тегло и подутина на лицето. Медитацията, йогата, та даже и единствено ходенето пешком могат да ни оказват помощ да сме по-спокойни и трайно да овладеем напрежението, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР