Всеки човек има своите странни навици, но когато те са

...
Всеки човек има своите странни навици, но когато те са
Коментари Харесай

Домашни навици, които разболяват

Всеки човек има своите странни привички, само че когато те са безобидни, няма място за терзания. Има някои изключително рискови навици , с които наложително би трябвало да се разделим незабавно, в случай че ценим здравето си, пишат съветски уеб сайтове.
 / iStock/Getty Images
На първо място е нездравословният табиет да не сменяме гъбата, с която мием чиниите в кухнята . В мивката се мият освен чинии от храна, само че и всевъзможни други предмети, вещества и движимости. Това замърсява гъбата, чийто дом е в или към мивката. Експертите поучават безмилостно да изхвърляте гъбата на седмица и половина , и никога да не чакате тя да потъмнее или да се замърси.
 / iStock/Getty Images
Втори в класацията на нездравословните привички е да не почистваме мобилния си телефон . Обаче най-верният асистент може да стане най-близкият зложелател на здравето . Телефонът е на всички места с вас и носи следи от всички места, които сте посетили. Малки предмети от семейството , като дистанционно управление, копчета на печката и други уреди, би трябвало да се мият и забърсват с препарат всяка седмица , а мобилният телефон даже по-често.-->
 / iStock/Getty Images
Избягването на проветрение на стаите е извънредно нездравословен табиет и би трябвало да се изкорени. Свежият въздух е здраве.

Поради изсъхнал и застоял въздух е допустимо да се появи главоболие, неналичието на О2 води до отмалялост . Наслаждавайки се на топлия въздух в стаята, затваряме компактно прозорците и се опасяваме от вируси, които „ може да дойдат от улицата “. В реалност застоялия въздух може да бъде в пъти по-опасен за здравето.
 / iStock/Getty Images
Използването на една дъска за рязане в кухнята пък напряко може да бъде смъртоносно. Режейки разнообразни храни на една и съща дъска, рискувате хранително отравяне или зараза . Най-често в кухнята се употребяват дървени дъски за рязане, които обаче, се и замърсяват най-бързо. Изключително рисково е да се реже сурово месо за готвене и самун на една и съща дъска, без да се измие. Затова специалистите предлагат дървените дъски да се сменят най-малко всеки месец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР