Всеки четвърти жител на Земята очаква идващата 2024 г. да

...
Всеки четвърти жител на Земята очаква идващата 2024 г. да
Коментари Харесай

Gallup: Близо половината население на Земята не очаква 2024 г. да бъде мирна

Всеки четвърти гражданин на Земята чака идващата 2024 година да е по-спокойна. В същото време 40% чакат по-бурна година. Това сочат данни от световно изследване на респонденти в 40 страни „ End of the Year “ на агенциия Gallup International в международен мащаб.  

Един на всеки четирима души по света (26%) чака 2024 година да бъде по-спокойна година, до момента в който двама на всеки петима респонденти (39%) чакат по-бурна година. Останалите (29%) респонденти чакат същото като преди. „ Така страховете несъмнено надвиват, за разлика от интервала преди две години, когато показателят на международния мир сподели съвсем равни дялове сред оптимисти и песимисти “, обобщават социолозите.

Жителите на Европейския съюз (56%), Съединени американски щати (59%) и Канада (53%) са най-притеснени от възможни спорове. Противоположни настроения има в страните от международния Юг и Изток - да вземем за пример в Афганистан и Индонезия, където делът на позитивните упования е 68%. Нивото на оптимизъм за идната година е по-високо измежду мюсюлманите (38%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР