Всеки четвърти човек в световен мащаб поне веднъж е боледувал

...
Всеки четвърти човек в световен мащаб поне веднъж е боледувал
Коментари Харесай

Около 25% от хората са боледували поне веднъж от депресия

Всеки четвърти човек в международен мащаб най-малко един път е боледувал от меланхолия . Това оповестиха пред Българска национална телевизия Албена Дробачка, ръководител на Сдружение за прогресивна и отворена връзка и психологът доктор Юри Кацаров. Депресивните положения се отразяват по сериозен метод и върху стопанската система, като средства, които се отделят за лекуване, съобщи доктор Кацаров. Албена Дробачка регистрира нарастване на случаите на меланхолия в международен мащаб.

" Характерно е за новите общества, за новото време, да се появяват характерни заболявания, депресията е една от тях . Идеята не е да се плашим, а да приказваме по тематиката, с цел да може хората да бъдат по-информирани. Второ - да се опитваме по някакъв метод да борим тази доста пречеща стигма ", акцентира Албена Дробачка. Според Юри Кацаров " известното наименование, което се употребява в говоримия език, то не подхожда на болестта меланхолия, което е напълно дефинирано в интернационалните класификатори за заболяванията ".

" Едни признаци има, които разказват заболяването - проблеми със съня, чести събуждания, проблеми с храненето, горест, рев, загуба на ползи към неща, към които преди този момент човек е бил деен ", сподели доктор Юри Кацаров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР