Всеки четвъртък генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски се връща в

...
Всеки четвъртък генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски се връща в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: 1811 са случаите на COVID-19 у нас

Всеки четвъртък генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски се връща в народен ефир, а през останалите дни настоящата информация за страната и света, обвързвана с COVID-19, се показва всеки ден под формата на известие от доцент Димо Димов, секретар на Щаба.
Новите случаи са 53, от тях в болница са 25. Изследвани са 1 163 индивида, заяви ген. Мутафчийски.
За София - 19 случая, от които 12 са в домове в обществените служби.
При медицинския личен състав има 1 нов случай, стават 192. Запазват се 11-те %. Излекувани са с 24 повече - 22%. От тях в Пирогов - 5 медицински личен състав.
Шефът на Щаба удостовери и за двете жертви, за които още през вчерашния ден излезе информация. Починалите лица, при които е открит COVID-19, са общо 84. В регионалната болница във Велико Търново е умрял мъж на 67 година Пациентът е страдал от диабет, хронична бъбречна непълнота и хронична сърдечна непълнота. В МБАЛ Ямбол е умрял 70-годишен мъж, който е страдал от хронична обструктивна белодробна болест.
Това на процедура значи, че от 17 часа през вчерашния ден до през днешния ден няма нито една жертва, което е първата добра вест от доста време насам.
"Преди 3 дни умря един от пациентите с прелята кръвна плазма, той беше с левкемия. Другият е контактен, съответен и се храни ", отговори Мутафчийски на въпрос за преливането на кръвна плазма, което се реализира във ВМА.
"Една от пречките за трансплантациите е, че нямаше построени протоколи. Тази активност се възобновява. Не се е случвала към момента, това ще стане след подобаващ донор, няма никаква спънка. Електронната система я чакаме с огромно неспокойствие, в този момент данните, които се събират са на ръчен режим - с непрестанен контакт с РЗИ, шефове на лечебни заведения и тн. Вие получавате една доста точна информация. Уверяват ни, че има направени електронни подписи, с цел да вкарва всеки навреме данните ", сподели още той.
"Тече проучване на личния състав от домове за остарели хора, резидентен вид и такива с душевен отклонения. Това ще продължи най-малко още седмица. Голямата част от инфектираните са във Видинско. На другите места или няма проби или са от личния състав санитарки 1-2 ", сподели основният контрольор Ангел Кунчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР