Всеки автомобил, колкото и добър да е, рано или късно

...
Всеки автомобил, колкото и добър да е, рано или късно
Коментари Харесай

Автомобилът се нуждае от спешен ремонт: Как да разберем?

Всеки автомобил, колкото и добър да е, рано или късно има потребност от ремонт. Обикновено притежателят на леката кола научава за нуждата от възобновяване или замяна на съставни елементи след прекосяване на профилирана инспекция. В някои обстановки ремонтът може да се забави, само че има моменти, когато той е нужен незабавно. Забавянето при ремонта да докара до прибързано изхабяване на частите на автомобила и даже до случай. Как да схвана, че е време да се свържете с автосервиз?
 Снимка 602041
Източник:

Кога имате потребност от незабавен ремонт на автомобил?

Има няколко признака, които могат да ви оказват помощ да определите дали колата ви има незабавна потребност от ремонт.

Предупредителната лампа за инспекция на мотора свети

Ако на таблото светне " Check Engine ", би трябвало да засарате колата в автосервиз допустимо най-скоро.

Не е безвредно да шофирате кола в това положение. Трябва да се извърши компютърна диагностика благодарение на скенер, който се свързва към OBD-II врата. В колата има и други предупредителни икони, които могат да демонстрират неизправности. Колкото повече икони светнат на таблото, толкоз повече проблеми може да има колата.

Някои коли имат знак за поддръжка, той светва при нужда от последваща инспекция. Този знак има формата на гаечен ключ. Активирането му не значи сериозна щета, само че е по-добре да не отлагате инспекцията и ремонта при нужда.

Увеличен спирачен път

Ако спирачният път се усили при прекъсване на суха настилка, това може да значи нередовност на окачването. Това нормално се случва при празен ход или строшаване на амортисьори.
 Снимка 367978
Източник:

С транни звуци

Всеки външен звук не може да бъде подценен, в противоположен случай може да се трансформира в по-сериозен проблем. Ето някои звуци, за които да внимавате:
Скърцащ тон под капака демонстрира развинтен задвижващ ремък. Пренебрегването на този проблем може да повреди батерията; увеличаване на шума на отработените газове. Може да има цепнатина или дупка в ауспуха. Този проблем е елементарен за премахване. Но в случай че не се подхващат дейности, изпускателната тръба може да падне; скърцането при натискане на спирачките демонстрира изхабяване на спирачните накладки; неравномерният звук на мотора при луфт демонстрира, че захранващият елемент би трябвало незабавно да бъде ремонтиран. За да разрешите този проблем, би трябвало да промените запалителните свещи; драскащ железен тон демонстрира щета на всевъзможни железни елементи на автомобила; хрупкави звуци на предавките. Възможно е елементи от скоростната кутия да са неизправни. В този случай си коства неотложно да се свържете с автосервиз; съскане под капака при работещ мотор. Причината за това може да е приключване на охлаждаща течност в охладителната система; чукане под капака. Той приказва за проблеми с двигателя; виещ тон при коли със задно предаване. Може да демонстрира проблеми с диференциала. При изхабяване на диференциала се появяват външни шумове при ускоряване и закъснение. Този тон може да се дължи и на износени лагери.  7 аргументи разходът на гориво да се усили фрапантно
7 аргументи разходът на гориво да се усили фрапантно

Харчите от ден на ден на бензиностанцията: Важно е какво предизвиква отрицателните промени

Трудности с ръководството

Ако колата стартира да се плъзга на завои, става неконтролируема, би трябвало неотложно да се свържете със експертите. В противоположен случай това може да докара до рисков случай.
 Снимка 423219
Източник:

Дим под капака

Бялата пара демонстрира прегряване и щета на радиатора. Погледнете манометъра, в случай че температурата е висока над 90 градуса, изчакайте машината да изстине. При работещ мотор стрелката би трябвало да е към тази стойност.

При изгаряне на масло се получава наследник пушек. Ако този проблем бъде оставен без внимание, може да се наложи безценен главен ремонт. Прекомерният пушек от отработените газове демонстрира теч на масло.

Парата под капака демонстрира изхабяване на буталото, уплътненията на клапаните, приключване на газ от всмукателния колектор, изхабяване на облицовката на главата или буталните пръстени. Ако забележите черен пушек, може да се нуждаете от пожарогасител. Пожарите нормално се предизвикват от погрешно електрическо окабеляване.

Дърпане на дясно или ляво, н еравномерно изхабяване на гумите

Има проблеми с настройката на сходимост и ъъла по отношение на пътната настилка на колелетата. Най-добре без закъснение да се направи реглаж на челен и заден мост.

Вибрация при прекъсване

Това се случва, когато спирачните дискове или накладки са износени и може да аргументи проблеми с ръководството. В този случай се постанова незабавен ремонт на автомобила, защото придвижването става рисково. Износването на гумите също може да аргументи трептения.
 12 аргументи, заради които автомобилът няма да възпламени
12 аргументи, заради които автомобилът няма да възпламени

Старите коли, само че и новите, от време на време ни разочароват, тъкмо когато чакаме безпроблемно начало на пътуването

Намаляване на култура

Този проблем води до обстоятелството, че колата стартира да надрасква дъното на асфалта при придвижване на неравности. В този случай пружините би трябвало да бъдат заменени.

Всеки от посочениет нагоре признаци ще ви помогне да разберете, че колата би трябвало незабавно да бъде ремонтирана.

Какво да извършите, когато се открият проблеми . За да поддържате автомобила си в положително положение, би трябвало да следвате рекомендациите на производителя и да правите постоянна поддръжка. Но даже виновният притежател на автомобил може да се сблъска с нуждата от незабавен ремонт. В този случай би трябвало да се свържете с автосервиза.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР