Всеизвестно е схващането, че жените си падат по мачовците. Но

...
Всеизвестно е схващането, че жените си падат по мачовците. Но
Коментари Харесай

Секси мачо или приятен добряк - кого предпочитат жените?

Всеизвестно е схващането, че дамите си падат по мачовците. Но сякаш единствено за развлечение. Когато става дума за семейство, физическата прелест и статута на колегата отиват на назад във времето.

Като стартират сантиментална връзка, дамите се управляват основно от физическата прелест на мъжете, написа tialoto.bg. Но когато става въпрос за дълготрайни взаимоотношения, добротата и отзивчивостта на колегата към тях е по-важна от неговите мускули и състояние в обществото.

Всъщност дамите нормално споделят, че ще се радват да се срещнат с положителни момчета. Но сюжетите на филмите, книгите и телевизионните реклами са напълно други – триумф измежду нежния пол имат решителните, самоуверените и даже неприятните момчета. Те не лъжат, а отразяват съответно надълбоко вкорененото публично усещане – дамите постоянно избират мачото.

Представата за „ добър мъж “ от дълго време интригува западните откриватели, които са натрупали забавни данни. За „ добър мъж “ се счита този, който се характеризира с добрина, отговорност, неконфликтен, сензитивен, който се грижи за другите хора.

Американските психолози Джофри Урбаняк и Питър Килмън са провели забавен опит. Те основали в уебсайт за запознанства три измислени профила на млади мъже, които те дефинират като „ прелестен “, „ безпристрастен “ и „ мачо “. Във всеки профил били качени размишления по въпроса какъв е „ същинският мъж “.

„ Приятният “ описал, че това е деликатният, наясно с възприятията си, за които преди всичко е удоволствието на колегата му.

„ Неутралният “ го описал като човек, който знае какво желае, знае по какъв начин да го реализира и се отнася добре с обичаната.

„ Мачото “ пък написал, че същинският мъж знае какво желае, знае по какъв начин да го реализира, държи всички в юмрука си.

След това 200 студентки трябвало да оценят трите профила и да изберат с кого биха излезли на среща.

Резултатите изненадали и самите откриватели. „ Приятният “ бил определен два пъти повече от „ Неутралния “ и 8 пъти повече от „ Мачото “. И тези желания не зависели от външната прелест.

Според девойките „ Приятният “ е по-обещаващ като евентуален жених, непрекъснато гадже или за платонична връзка. Но не е доста подобаващ като сътрудник за краткотрайна връзка.

Американските психолози Норман Лий и Дъглас Кенрик стигат до сходно умозаключение. При обвързването за къс разказ, дамите се въздействат на първо място от привлекателността на един сътрудник. Но когато става въпрос за дълготрайни взаимоотношения, добротата и отзивчивостта на колегата към тях е по-важна от неговата външна хубост.

Урбаняк и Килман означават, че дамите към момента чакат „ положителният мъж “ да им предложи и някои спомагателни бонуси. Например, в идеалния случай той би трябвало да може да показа с тях занимания и ползи. Или да бъде ярка персона, способна да увлече колегата в света на техните ползи. Защото никой добър човек няма да бъде прелъстителен, в случай че в хода на срещите се окаже, че е отегчителен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР