Всеизвестно е, че хиляди българи заливат Одрин за шопинг, а

...
Всеизвестно е, че хиляди българи заливат Одрин за шопинг, а
Коментари Харесай

Ех, комшу: Българка платила огромна сума за паркинг в Одрин, вижте защо

Всеизвестно е, че хиляди българи заливат Одрин за шопинг, а и за превозване на празниците. Пазарът в Одрин продължава да е известен метод за преференциален шопинг. Много българи употребяват почивните дни, с цел да отскочат до града, който се намира покрай границата на България – едвам на 44 километра от Ивайловград. Това е и повода границата постоянно да е задръстена от коли, написа БЛИЦ.

Стоките в Одрин са в пъти по-евтини поради спада на лирата, а най-често се купуват сирена, кашкавали, маслини, домати, плодове. Нашенци пълнят багажниците на колите с облекла, обувки, чаршафи, покривки и спални комплектни, написа glasnews.

Нашенка обаче изрази възмущението си е от обстоятелството, че е платила 100 лири за паркинг, който се намира до джамията в центъра.

Стела С. е безапелационна: „ Не се лъжете да паркирате там! “.

Жената написа, че за два часа са ѝ взели 100 лири – при оповестена цена от 15 лири.

„ Като видят, че си българин и цената е друга. Като потеглих да желая пояснение за какво ми желаят толкоз – се вършат, че не схващат. Крещят нещо на турски и всичко завършва до там! “, добави Стела.

Българката поискала касов бон, а хората там ѝ дали ръчно написана записка.

„ На бележката написаха номера на колата и сумата за заплащане. Голямо отчаяние! “, изрази възмущението си дамата.

Стела се обърна към българите с думите: „ Търсете си друго място за паркиране, тъй като там са главорези! Успешни покупки на всички и нека да съм била потребна! “.

„ На същия този паркинг преди към месец ни взеха 200 лири за престой към 2 часа. Също без касов бон, единствено записка с номера на колата “, разяснява Райна З.

„ На този паркинг от дълго време лъжат. Трябваше да извикате полиция и тогава си идва на място всичко “, добави Миглена Б.

„ Когато вървим на пазар в Одрин, постоянно оставаме да нощуваме. От хотела си има гратис паркомясто за колата и до пазара вървим с такси “, уточни Емануела Г.

Според одринските търговци към 90 % от клиентите им са българи. Някои идват по за ден, а други остават по два-три дни.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР