Всеизвестен факт е, че наднорменото тегло води до куп опасни

...
Всеизвестен факт е, че наднорменото тегло води до куп опасни
Коментари Харесай

6 причини, поради които мазнините в корема са опасни за живота

Всеизвестен факт е, че наднорменото тегло води до куп рискови болести. Това се дължи на несъразмерното струпване на мазнини в подкожната тъкан. Но най-опасна за здравето е мазнината, насъбрана в региона на корема (висцералната мазнина). Тя се локализира в коремната област и обкръжава главните органи.
За страдание е мъчно да се избавите изцяло от нея, само че е значимо да я държите под надзор, защото тя усилва риска от хронично инфектиране, оксидативен стрес и инсулинова устойчивост.

Защо висцералната лой е рискова?

Експерти разкриха 6 причини, заради които мазнината в региона на корема е рискова за здравето и може да докара до необратими последствия.

1. Хронично инфектиране

Според висцералната лой е рискова, тъй като е дейна.
Тя създава цитокини-молекули на химически пратеници като интерлевкин-6 (IL-6) и фактор на туморна некроза алфа (TNF-алфа), които задействат имунния отговор. Това води до хронично инфектиране, а хроничното инфектиране е в основата на доста болести - атеросклероза, високо кръвно налягане и даже рак. 

2. Повишаване равнищата на оксидативния стрес

Под въздействие на оксидативния стрес метаболитната интензивност на клетките се покачва и те нуждаят от доста повече О2, с цел да създават сила.

В резултат се образуват странични метаболитни артикули. Те съставляват рискови молекули, които могат да увредят ДНК-то и да нарушат естествените модели на възобновяване и разчистване на клетките. Този развой е прочут като оксидативен стрес, а оксидативният стрес е в основата на доста хронични болести.

3. Инсулинова устойчивост

Наличието на огромно количество висцерална лой също е обвързвано с инсулинова устойчивост (IR). Това се случва, когато клетките ви станат релативно нечувствителни към хормона инсулин.

При повишение равнищата на кръвната захар в тялото се задействат механизми за тяхното контролиране посредством нараснало произвеждане на инсулин.

Но при инсулинова устойчивост равнищата на кръвната захар и инсулина остават релативно високи. В случая клетките не реагират на инсулина по нормалния метод и равнищата на захарат остават релативно високи. И всичко това се случва на фона на засилен инсулинов апетит от клетките.

4. Преждевременна гибел

Увеличаването на висцералната лой усилва риска от преждевременна гибел.
Но тук отношение има и подкожната лой, която също е фактор за съдбовния край.

5. Метаболитен синдром

Д-р Лий твърди, че огромното количество висцерална лой е обвързвано с диагнозата метаболитен синдром. Това е тип метаболитно разстройство, при което композиция от условия усилва риска от сърдечно-съдови болести - инфаркти и инсулти.

6. Повишен риск от развиването на рак

Повишената висцерална лой усилва риска от доста типове рак, в това число рак на дебелото черво, рак на червата, постменопаузален рак на гърдата и рак на матката, бъбреците и панкреаса.ед

Редуцирането на висцеларната лой е освен най-хубавата предварителна защита на куп съществени болести, само че и гаранция за дългоденствие.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР