Всеизвестен факт е, че краставицата притежава силен диуретичен ефект. Сокът

...
Всеизвестен факт е, че краставицата притежава силен диуретичен ефект. Сокът
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете сок от краставица

Всеизвестен факт е, че краставицата има мощен диуретичен резултат. Сокът от този зарзават би трябвало да участва в менюто на всеки, който е угрижен за здравето си.

Напитката, за разлика от други диуретици, не извлича калия, сярата, силиция и други микроелементи от тялото.

Ето какво тъкмо се случва с тялото при ежедневна консумация на сок от краставица.

1. Пречиства тялото от отрови

Сокът от краставица се смята за натурален детоксикиращ еликсир. Той има способността да разтваря и отстранява нездравословните субстанции, които се натрупват в тялото ни с години: в стомашно-чревния тракт, в черния дроб, в бъбреците, в пикочния мехур и така нататък Освен това напитката има способността да пречиства кръвта от отрови, да възвръща киселинно-алкалния баланс. Тя се отразява удобно на растежа на косата.

2. Нормализира кръвното налягане

Сокът от краставица е чудесно средство за профилактика на атеросклероза и коронарна артериална болест. Ежедневната му консумация възстановява кръвното налягане.

Сокът от краставици е потребен даже при туберкулоза, защото предизвиква усвояването на протеините от храната.

3. Подобрява функционалността на щитовидната жлеза

Ако страдате от заболяване на щитовидната жлеза, тогава краставиците постоянно и по-специално сокът от тях би трябвало да участват в менюто ви. Напитката съдържа йод, който съвсем изцяло се усвоява от организма.

Прием на сок от краставица

Сокът от краставица се съчетава с други зеленчуци и плодове. Например с моркови и спанак. В тази примес краставицата работи като тип катализатор, защото тя усилва освен личните си потребни свойства, само че и тези на останалите зеленчуци.

Например, сокът от ябълка и краставица усъвършенства състава на кръвта и пази сърдечно-съдовата система доста по-успешно от двете питиета, одобрявани поотделно. И в случай че смесите сок от краставица със сок от касис, ябълка, грейпфрут (в съответствие 2: 2: 1: 1) или домат и чесън (в съответствие 20: 20: 1), тогава потребните свойства на вложените зеленчуци ще се усилят доста.

Приготвяне

Сокът от краставици е елементарен за подготвяне благодарение на сокоизстисквачка. Но в случай че не разполагате с подобен апарат, можете просто да настържете краставицата и да изцедите сока от нея.

Не белете кората, защото тя съдържа доста потребни субстанции. Приготвеният сок би трябвало да се употребява в границите на 30 минути. След това той просто ще загуби потребните си свойства. Една порция не би трябвало да надвишава 100 мл. На ден можете да пиете до 1 литър сок от краставица.

Сокът от краставица е потребен при продължителен бронхит, нарушавания в активността на сърдечния мускул, при запек и гастрит. Ако към него добавите сок от моркови и цвекло, ще пречистите лимфата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР