Все си мисля, че вече никой и нищо в родната

...
Все си мисля, че вече никой и нищо в родната
Коментари Харесай

Кулезич: Бойко, уволни си пиарите. Крайно време е!

Все си мисля, че към този момент никой и нищо в родната политическа трагикомедия не може да ме учуди, разплаче, разсмее или ядоса. И всякога виртуалната реалност, създавана от въображението на партийните пиари, ме опровергава.
Днес една фотография напряко ме удари в земята. Все едно беше свалена от някой озлобен уебсайт за антиновини. Мисля си, че даже смехотворците от „ Прас Прес “ биха се ощипали, с цел да ревизират дали не сънуват призрачен сън, превъзхождащ ненадминатия им черен комизъм.

Но не! Снимката е същинска. Поднесена с ужасяваща съвестност от медии с положителни контакти в централата на ГЕРБ. А в действителност е безумна подигравка на цикличната политическа нелепост, с която се ухажва и се вербува електоратът.

Жалко, че няма премия за най-тъп агитационен гаф – нещо като „ Златна малинка “, който американците връчват за най-кофти филм на годината. Може и плод-зеленчук с по-българско звучене да даде име на премията. Моля, не казвайте „ тиква “, че е тривиално.

Но както и да се споделя премията, за номинация плаче фотосът, който демонстрира триумфа на Бойко Борисов след победния футболен мач на ветераните сред „ Бистришките тигри “ и „ Левски “.

Снимката е снабдена със суперекспертно изложение на дербито, в което сините митове Боримиров, Гонзо, Йовов губят от тигрите, водени от капитана си Борисов.

Бих желала да обърнете внимание на непобедимия ни министър председател в екипа на обичания си тим. В очите на слагачите той би трябвало да съставлява митичния воин на Джонатан Суифт Гъливер в страната на лилипутите.

Може би България в действителност се е трансформирала в страна на духовни лилипути след трите поредни ръководства на ГЕРБ, веднага като даже футболни асове от паметен тим позволяват да бъдат обществено бити от човек с очевидно наднормено тегло и проблеми с опорно-двигателния уред.

Тази групова липса на себеуважение, както и на почитание към публиката прави от претендент за премията „ най-тъп агитационен ход на годината “, въпреки че на „ Позитано “ също се стараят неимоверно, а концепциите им да разкрасят политическия маниер на госпожа Нинова заслужават обособен коментар.

Но тази с Бойко, триумфиращ на терена с изключение на всичко друго е и бездарно „ дежа вю “. Публиката постоянно е била уведомявана през годините за футболните победи на Борисов и то в изключително трагични моменти в Народното събрание.

Например той жертва кървавия спор за правосъдната промяна преди две години поради сходно мачле. Сегашният надвит мач се разиграва на фона на кавгите „ за “ и „ срещу “ вота на съмнение против „ Борисов 3 “, който се заканиха да внесат алените.

Внушението, че министър-председателят ще бие шут на алените, както и че и на сините няма да се даде, звучи като план на притеснен от креативно неплодородие пи ар.

Забелязали ли сте, че всеки фетиш към личността в залеза си избива на заплашителен кич. Когато подлизурството по отношение на вожда приема карикатурни размери, резултатът за харизмата му е драматичен, а за публиката – същински комичен. Може би таман за това тираните и диктаторите откровено ненавиждат смеха и вицовете, в които основните герои са точно те, дружно с глупците, които им се поставят. Бойко, уволни си пиарите. Крайно време е! Иначе времето в най-скоро време ще ти вкара решителния гол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР