Все повече университети, асоциации и големи компании скъсват връзки с

...
Все повече университети, асоциации и големи компании скъсват връзки с
Коментари Харесай

Принц Андрю се оттегля от обществените си задължения заради аферата Епстийн

Все повече университети, асоциации и огромни компании скъсват връзки с английския принц Андрю, остро подложен на критика поради изявление, отдадено на аферата " Епстийн " и на обвиняванията против него, че е направил полови похищения над жена, които той отхвърля, съобщи Франс прес.

Интервюто принцът даде за Би Би Си в събота вечер. На идващия ден медиите във Англия го подлагаха на критика остро за представянето му. Те споделиха, че по време на изявлението той изглеждал по този начин като че ли не си давал сметка за сериозността на обстановката и че не се е дистанцирал навреме от финансиста Епстийн, упрекнат в педофилия и самоубил се в ареста. Медиите подлагаха на критика принца, че даже не е изразил съчувствие към жертвите на Епстийн. В изявлението Андрю единствено се ограничи да оспори изказванията своя обвинителка, която под натиска на Епстийн е била принудена три пъти да има полови връзки него. Първият път е била на 17 години.

Вчера английският телекомуникационен колос Би Ти разгласи, че ще престане поддържа стратегия за финансиране на цифровото предприемачество, в случай че принц Андрю остане неин началник. Три австралийски университета оповестиха, че поставят завършек на съдействие с друга стратегия на принца за подкрепяне на бизнесмените и стартъпите. Вчера няколко компании пък оповестиха, че ще спрат да спонсорират асоциацията на принца, измежду които една банка, сдружение за одит и застрахователно сдружение. Лондонският университет обмисля дали да отдръпна купата " настойник " на принца, а банката " Барклис " сподели, че е обезпокоена от обстановката и е подготвена да преразгледа позицията си за съдействие с него.

Скандалът нахлу и в дебатите сред Борис Джонсън и Джереми Корбин, които показаха състрадание към жертвите на Епстийн.

Към всичко това се прибавиха и обвинявания към Андрю за расистки изявления. Бившата министърка на вътрешните работи Джаки Смит разкри, че е била смаяна, когато чула по какъв начин на публична вечеря в чест на саудитското кралско семейство принцът е направи расистки мнения за арабите. Бивш помощник на Даунинг стрийт от шриланскийски генезис пък упрекна принца, че е употребява думата " чернокож ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на Бъкингамския замък сподели, че принцът не толерира расизма. Но абсурдът може да трансформира актуалната година във втората " ужасна година " за английското кралство семейство. Първата " ужасна година " - термин, употребен от самата кралица Елизабет Втора - беше 1992 година, когато двама от синовете й се разделиха със съпругите си, а щерка й, принцеса Ана се разведе. В същата година Уиндзорският замък, който е резиденция на кралското семейство, бе обзет от пожар.

Засега поради абсурда принц Андрю разгласи, че прекратява за прочут интервал публичните си отговорности, предадоха международните организации. " В последните дни ми стана ясно, че събитията на предишните ми връзки с Джефри Епстийн са се трансформирали с огромен ужас и нарушаване на работата на моето семейство и на моята работа и попитах Нейно Величество дали мога да се отдръпва от моите обществени задължения в близко бъдеще ", се споделя в изказване на принца. В него се добавя, че кралицата му е разрешила да се отдръпна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР