Все повече ученици учат присъствено, без да бъдат изследвани за

...
Все повече ученици учат присъствено, без да бъдат изследвани за
Коментари Харесай

Все повече ученици учат в клас без тестване за COVID-19

Все повече възпитаници учат присъствено, без да бъдат изследвани за COVID-19.

През тази седмица това са близо 84 хиляди деца и младежи, демонстрират данните от последното проучване в учебните заведения, извършено на 21 февруари т.г.

По-голямата част от тях – над 77 800, имат „ зелен документ “. За последните три седмици учениците с подобен документ са се нараснали с близо 30 000. Тези деца участват в часовете, откакто показват документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест.

Други съвсем 6200 възпитаници също учат присъствено, без да бъдат тествани за вируса, само че поради ниска обща заболяемост в съответната община – под 250 на 100 000 души.

Според публични данни на Министерството на здравеопазването напълно имунизираните гимназисти са 9,72%. Към днешна дата близо 18% от учениците от V до XII клас са се срещнали с COVID-19 през последната половин година.

И през тази седмица се резервира позитивната наклонност на нарастване на учениците, които се образоват присъствено. От този понеделник в клас са 553 хиляди деца и младежи, което съставлява растеж с 53 хиляди по отношение на седем дни по-рано. По-високият дял на присъствено образование в страната се дължи на облекчените противоепидемични ограничения в някои области. Повече за формата на образование в другите региони можете да видите ТУК.

При последното тестване в учебните заведения се регистрира леко повишаване на позитивните проби в системата на образованието. Установените положителни проби при учениците са общо 373 при 274 през предходната седмица. В начален стадий инфектираните са общо 153. Положителните проби в прогимназията са 131, а при учениците от гимназиален стадий – 89.

Общо 109 са позитивните резултати при учителите. На 14 февруари т.г. техният брой беше 88.

При непедагогическия личен състав позитивните проби са общо 77 при 43, открити през предходната седмица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР