Все повече случаи на маймунска шарка се регистрират в света.

...
Все повече случаи на маймунска шарка се регистрират в света.
Коментари Харесай

Маймунска шарка в Испания, Португалия, Великобритания и САЩ

Все повече случаи на маймунска шарка се записват в света. Англия, Португалия и Испания оповестиха за такива случаи този месец. В Масачузетс бе регистриран случай на маймунска шарка при мъж, който наскоро е пътувал до Канада. Здравните управляващи изследват дали това е обвързвано с дребни огнища в Европа, оповестяват международните осведомителни организации.

Маймунската шарка нормално е лимитирана до Африка, а редките случаи в Съединени американски щати и други елементи на света, се изясняват с пътешестване до африкански страни. Малък брой доказани или хипотетични случаи, са докладвани във Англия, Португалия и Испания.

Няколко огнища на маймунска шарка са овладени по време на пандемията от КОВИД-19 в Африка, до момента в който фокусът на света бе ориентиран към рецесията, породена от вируса, заяви Световната здравна организация.

Американските здравни управляващи декларират, че са в контакт със чиновници в Англия и Канада като част от следствието. Но „ на този стадий нямаме никаква информация, която да свързва случая в Масачузетс със случаи в Обединеното кралство “, сподели Дженифър Маккуистън от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Въпреки че това е единственият случай в Съединени американски щати, за който държавната организация знае, „ мисля, че се приготвяме за опцията за повече инфектирани “, добави тя.

Случаят в Съединени американски щати не съставлява риск за обществеността и жителят на Масачузетс е приет в болница, само че в положително положение, споделиха чиновници.

Той е пътувал до Канада в края на април, с цел да се срещне с другари и се е върнал при започване на май, посочи Маккуистън. В изказването на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати се споделя, че е употребявал частен превоз.

Случаят е първият в Съединени американски щати тази година. Миналата година Тексас и Мериленд оповестиха за инфектирани, пътували до Нигерия.

Маймунската шарка стартира като грипоподобно заболяване, с отичане на лимфните възли, последвано от обрив по лицето и тялото. В Африка болестта се популяризира след ухапвания от гризачи или дребни животни. Но не се предава елементарно измежду хората.

Според учени в Европа, множеството от случаите са регистрирани при гейове или бисексуални мъже, а откривателите изследват опцията инфекцията да е била публикувана по време на секс.

Маймунската шарка е от същото семейство вируси като едрата шарка. Повечето хора се възвръщат в границите на няколко седмици, само че заболяването е съдбовна за 1 на 10 души, съгласно Световната здравна организация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР