Все повече сигнали от Китай показват, че заявената уж твърда

...
Все повече сигнали от Китай показват, че заявената уж твърда
Коментари Харесай

ЦРУ: Президентът на Китай е малко неспокоен от действията на Путин

Все повече сигнали от Китай демонстрират, че декларираната сякаш твърда поддръжка за Русия не е безгранична. 

Китайският президент Си Дзинпин е “неспокоен ” поради съветското навлизане в Украйна, частично тъй като наподобява, че неговото разузнаване не е съумяло да му каже какво ще се случи.

Toва съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс пред Сенатската комисия по разузнаването.

По думите му китайското управление е обезпокоеното от вероятни вреди върху имиджа му поради дейностите на другарската му Русия в Украйна, както и от “икономическите последици във време, когато растежът на Китай е най-слаб от 30 години ”.

“Президентът Си е малко разтревожен, гледайки метода, по който президентът Путин сплоти американците и европейците и усили трансатлантическия съюз по метод, който щеше да е малко мъчно да се представим преди нашествието ”, сподели Бърнс.

Китайският президент Си Дзинпин е “неспокоен ” поради съветското навлизане в Украйна, частично тъй като “изглежда, че неговото разузнаване не е съумяло да му каже какво ще се случи ”, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс пред Сенатската комисия по разузнаването.

По думите му китайското управление е обезпокоеното от вероятни вреди върху имиджа му поради дейностите на другарската му Русия в Украйна, както и от “икономическите последици във време, когато растежът на Китай е на-слаб от 30 години ”.

“Президентът Си е малко разтревожен, гледайки метода, по който президентът Путин сплоти американците и европейците и усили трансатлантическия съюз по метод, който щеше да е малко мъчно да се представим преди нашествието ” – сподели Бърнс.

Съединени американски щати следят деликатно реакциите на Китай по отношение на войната в Украйна, защото двете автократични страни са в близки връзки в международната политика. По време на последната зимна олимпиада в Пекин Путин и Си се срещнаха и оповестиха партньорство “без граници ”, заяви bg-voice.com.

Според отчет на западно разузнаване китайски публични лица са поискали съветското управление да изчака края на олимпиадата, преди да нахлуе в Украйна, само че не излиза наяве дали Путин е обсъждал това директно с китайския си сътрудник.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР