Все повече семейства планират да се откажат от услугите на

...
Все повече семейства планират да се откажат от услугите на
Коментари Харесай

Как можете да се откажете от парното?

Все повече фамилии възнамеряват да се откажат от услугите на " Топлофикация " поради по-високите цени на парното и топлата вода от 1 юли.

От първи юли парното и топлата вода в София се усилиха с близо 40%. В момента с новото Данък добавена стойност върху топлинната сила един мегаватчас коства на столичани 150 лева

Според едни парното е скъпо и тази сградна апаратура е извънредно време да се махне. Други не са се срещнали до момента с опциите дали могат да се откажат, изчакват, тъй като това е единствената опция, защото отоплението с климатици им е коствало скъпо.

По данни на топлинните счетоводители в София към този момент месец след нарастването не се следи отвод на семействата от топлинната сила.

" Моето пояснение, е че хората разчитат доста на този тип отопление, което е най-сигурното, а и на годишна база се явява и най-евтиното макар нарастването ", съобщи Деян Дянков, публичен медиатор на " Топлофикация София " ЕАД пред Българска национална телевизия.

Велико Търново е измежду градовете у нас с най-скъпа топлинна сила. И тук хората с парно споделят, че въпреки да е скъпо то си остава най-хубавият метод за отопление през зимата. Месечните сметки на домакинство за последния отоплителен сезон са били към 200 лева

Според специалистите, в случай че въпреки всичко семействата решат да се откажат от парно това не може да стане самостоятелно. За отвод от услуга е належащо решение на две трети от етажната благосъстоятелност в постройката.

Ако въпреки всичко настрана домакинство не желае да употребява парно за по-дълъг интервал от време би трябвало да съобщи при топлинния си счетоводител по този начин нареченото " нулево ползване " и ще заплаща единствено сградна апаратура.

" Аз не поучавам клиентите да вършат такива внезапни дейности по " нулево ползване ", тъй като в случай че зимата е студено и вие си пуснете парното още веднъж у дома ще бъдете сюрпризирани с една много сериозна изравнителна сметка след годишното отчитане, което не е добре за бюджета на клиентите ", сподели още Деян Дянков.

Съветът на експертите е семействата, които употребяват парно, да не се отхвърлят, а да преминат към равни месечни вноски всеки месец от годината. Така ще заплащат една и съща сума в това число и през зимата, когато има по-голямо ползване. Практиката демонстрира, че в такива случаи при равнене разликата не е доста огромна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР