Все повече се забелязва интерес в търсенето на къщи и

...
Все повече се забелязва интерес в търсенето на къщи и
Коментари Харесай

Колко излиза имот в покрайнините на града

Все повече се вижда интерес в търсенето на къщи и имоти за строителство на къщи в покрайнините на София.

Средствата, които са подготвени да дадат купувачите са в необятен диапазон, вариращи от 90 000 до 300 000 евро според от региона, в който се намира къщата, положението и и други, демонстрират данни на компанията за недвижими парцели Arco Real Estate.

Предпочитани при търсенето на такива парцели са кварталите Драгалевци и Симеоново, а също по този начин и селата Лозен, Панчарево, Бистрица и други Цените на парцелите също варират в необятни граници от 50 000 до 100 000 евро в обитаемоте места към София, а в самата столица са и доста по-високи.

И в Пловдив се вижда прочут интерес при търсенето на къщи и имоти за къщи наоколо до покрайнините на града. Предпочитани са селата Труд, Марково, Войводиново, Царацово, Радиново, Белащица и други, като там парцелите (ново строителство) се оферират на цени от 850 до 1140 евро/кв.м.

Бум в продажбите на къщи

През първото тримесечие на годината в София са вписани 7268 покупко-продажби, което е растеж с 8,7% по отношение на същия интервал на предходната година, когато вписаните покупко-продажби са 6683. Това е най-високият скок на покупко-продажбите в столицата от 2008 година досега.
 istock istock
Общият брой на вписаните покупко-продажби с парцели за цялата страна през първото тримесечие на 2022г. е 48 875 по отношение на 44 113 за същия интервал на предходната година, което е растеж с 10,7%.

Голям дял във вписаните покупко-продажби заемат парцели, чието строителство е почнало в предходните години, само че постройките в този момент биват въведени в употреба и договорката се отразява към този миг в Агенцията по вписванията. И през началото на 2022г. се резервира наклонността търсенето да надвишава предлагането.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР