Все повече се търсят дърва за огрев в края на

...
Все повече се търсят дърва за огрев в края на
Коментари Харесай

Сигурност: Правят се списъци за дърва за огрев на преференциални цени

Все повече се търсят дърва за огрев в края на отоплителния сезон. В селата към Дупница през последните дни доста хора се включват в описи за пазаруване на дърва на преференциални цени от горските стопанства, с цел да подсигурят занапред отоплението си и за идната зима, оповестяват от Българска национална телевизия.

В дупнишкото село Яхиново Методи Михайлов и брачната половинка му се отопляват с камина на дърва. Средно купуват към 15 кубика, с цел да подсигурят топлината през зимата. Тази година се наложило да закупят в допълнение още 5, с които едвам се снабдили.

Недостиг има доста на дърва. В цялото село има дефицит на дърва, освен в Яхиново, на всички места по принцип, споделя Методи.

Преди дни се записали в листата в кметството в Яхиново, с цел да са сигурни, че ще имат дърва и за идващия сезон.

Миналата година ми докараха 10 кубика на 75 лв., а тая година споделиха, че са 90 лв., само че няма значение единствено да ги докарат да се снабдим, добавя Методи.

Миналата година към 600 куб. метра имаше декларирани, а тази година са към 1 200 кубика. Продължаваме да вършим още описи, тъй като някои не бяха разбрали, споделя Софка Скоклева, кмет на село Яхиново.

В склада на Държавното горско стопанство в Дупница все още има налични към 100 кубика иглолистни и 50 кубика широколистни дърва. Тази година предприятието е закупило машина, която да реже и нацепва дървата за огрев. Един кубик подготвен за приложимост коства 100 лв. и включва и превоз до дома.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР