Все повече са статистическите показатели, които потвърждават и субективната оценка

...
Все повече са статистическите показатели, които потвърждават и субективната оценка
Коментари Харесай

Фундаменталното значение на Андриан Краев за Левски

Все повече са статистическите индикатори, които удостоверяват и субективната оценка за все по-фундаменталното значение на Андриан Краев за Левски. Халфът направи мощен мач и против Берое и попадна във фокуса на обичайна графа на Българската професионална футболна лига. Той игра цялостен мач за „ сините “, като се регистрира с асистенция за победния гол на Асен Чандъров. Освен това той шутира два пъти по посока вратата на Берое, извърши 2 нарушавания, само че бе фаулиран цели 6 пъти (най-много от всички останали футболисти в Първа лига този уикенд). Краев даде общо 71 паса, от които 53 точни. Той завоюва 53% от единоборствата в мача, а в отбрана процентът му извоювани единоборства е 62%. Освен това Андриан се регистрира още със 7 пресечени паса (3 в противниковата половина) и 8 отнети топки.

Определено това е един от българските футболисти, намиращи се в най-хубава форма. Според много отзиви той беше най-хубавият или един от тримата най-хубави на терена в дербито против ЦСКА, което приключи 0:0. Не инцидентно той бе един от двамата футболисти на отбора, дружно с Хосе Кордоба, към който имаше действителни предложения през зимната пауза.

Отделно от това статистиката демонстрира, че Левски не е спечелил нито един мач от началото на сезона, без той да е бил на терена. През пролетта той пропусна дуелите с Черно море във Велико Търново (загуба с 0:1) и с Пирин в Благоевград (равенство 1:1), като тъкмо това бяха двата мача, в които освен резултатите, само че и играта на Левски беше най-лоша. Тя бе такава и против Берое, само че пък както към този момент стана дума, таман Краев изигра решаваща роля при победния гол.

През есенния дял пък той пропусна гостуванията на Черно море и Славия, които също не бяха от най-силните за „ сините “ и от тях те взеха единствено една точка – от нулево тъждество против Черно море, а дуелът на „ Овча Купел “ бе изгубен с 1:2.

Краев усъвършенства доста и играта си с глава, като с такава вкара и двата си гола през сезона. Те паднаха след корнери, изпълнени от Филип Кръстев при успехите с 2:0 над Ботев Вр като посетител и над Арда със същия резултат като хазаин.

" Мач Телеграф "

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР