Все повече работодатели организират фирмени пътувания и почивки за своите

...
Все повече работодатели организират фирмени пътувания и почивки за своите
Коментари Харесай

Работодатели стимулират служителите си с почивки и фирмени пътувания

Все повече работодатели провеждат фирмени пътувания и почивки за своите чиновници.

Димитрина Горанова, която е ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, уточни пред Bulgaria ON AIR, че от години съществува този интерес. 

" Това е сегментът от нашата активност, който беше най-вече обиден по време на Ковид пандемията. Това е един от секторите, които се възвърнаха най-бързо. Хората имаха потребност да се събират. Работодателите, с този дефицит на фрагменти, търсят други възможности по какъв начин да подтикват своите чиновници, тъй че работата да е атрактивна и да има добавена стойност ", изясни тя в  " България заран ".

Има напълно почивки, които се смятат за награди за най-добре представилите се чиновници. Има и пътувания, които са свързани с работни срещи, конференции или просто промяна на работната конюнктура, стана ясно от думите на госта.

Почивки като наградни пътувания се провеждат най-често от IT бранша, само че и от други браншове. Фирмените пътувания към този момент се организират през седмицата, защото хората държат на персоналното си време и желаят да прекарат уикенда със фамилията си.

" За поколението Z, което търси динамичността във всичко, това е инструмент за стимулиране на извършване на работа и да си харесваме повече работното място ", посочи Горанова и добави, че административните спънки пред работодателите не са съществени и в страната елементарно се провеждат такива почивки.

Оказва се обаче, че потенциалът за осъществяване на семинари и конференции е стеснен. Дестинациите в цяла България за огромно събиране се броят на пръстите на ръцете.

Горанова сподели още, че българският консуматор пътува макар инфлацията и не желае да се стопира. Разходите за пътуванията ни обаче са по-високи. Някои българи пък си разрешават да заделят десетки хиляди лв. за пътешестване. 

" Хората търсят все по-екзотични и ексцентрични места, обиколили са Европа. Круизният туризъм съставлява все по-голям интерес за българите ", означи Горанова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР