Все повече проверки на НАП за отчитане на оборотите и

...
Все повече проверки на НАП за отчитане на оборотите и
Коментари Харесай

НАП ще бди все по-усърдно нощем

Все повече инспекции на Национална агенция за приходите за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки ще се правят след 17,30 часа в делнични дни, нощем, както и в почивните и празнични дни. Това оповестиха от пресцентъра на приходната администрация.

Промяната в работното време на данъчните влиза в действие незабавно. Инспекторите, които правят така наречен оперативни инспекции към този момент ще работят на смени. Причина за мярката са данни от компютърната система на отдалечената връзка на всеки касов уред в страната със сървърите на Национална агенция за приходите, които сочат, че привечер и в почивните дни комерсиалните обекти регистрират забележителен спад на оборотите. Контролната акция по Черноморието също е удостоверила, че има случаи, в които спазването на данъчните условия внезапно понижава в часовете, разнообразни от формалното работно време на Национална агенция за приходите.

Едновременно с смяната в работния режим на инспекторите към екипите, извършващи инспекции, се причисляват и стотици чиновници на Национална агенция за приходите, които по принцип се занимават с обслужване на клиенти или събиране на просрочени задължения. По този метод контролният потенциал на ведомството се усилва доста, позволявайки по-пълно и всеобхватно наблюдаване на комерсиалната активност. Основното внимание на инспекторите е фокусирано върху издаването на касови бележки и сходството на парите в касите на търговците с регистрираното от фискалните устройства.

През 2017 година за пръв път беше въведено и запечатването на обекти за данъчни нарушавания. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават непрекъснато на имейл [email protected] или на телефона на Национална агенция за приходите - 0700 18 700 .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР