Все повече проучвания и изследвания, провеждани в последните години, доказват,

...
Все повече проучвания и изследвания, провеждани в последните години, доказват,
Коментари Харесай

Знаците, които показват, че нашата котка наистина ни обича

Все повече изследвания и проучвания , провеждани в последните години, потвърждават, че котките като домашни любимци, могат да бъдат също толкоз мощно привързани към стопаните си, колкото и кучетата. Дори освен това - те даже постоянно възприемат хората, които се грижат за тях като свои родители и се усещат сигурни и предпазени единствено когато са в тяхно наличие.
 Котките, хората и могат ли да се привързват към нас
Колко тъкмо ни обичат котките

Чувствата са взаимни

Но в случай че човек отглежда котка и към момента се съмнява в нейното отношение, става известно, има някои напълно ясни знаци , които могат да бъдат доказателство за обичта на домашния любим.

Да вземем поради даже най-обикновеното мъркане на котката. Може да сме привикнали, че това е нещо всекидневно за животното, само че в действителност мъркането постоянно показва жест на любов и обвързаност. И в случай че котката издава този присъщ за нея тон, то най-често значи, че тя обича своя собственик и се пробва да го покаже.
 Снимка 608219

Според някои изследвания, в случай че котката се взира в очите на човек, то това би трябвало да се одобри като позитивен знак. Защото тези животни реализират зрителен контакт единствено с тези, към които са привързани, настояват от Pets-lover.

Характерен жест за котките е `месенето` с лапи , или придвижване, наподобяващо правенето на масаж. Това е нещо, което те научават от своите майките още в първите моменти от живота си, като напълно дребни котенца. И в случай че го ползват към човек, то това сигурно е израз на обич.
 Снимка 608222

Привързаността на домашния любим се показва и посредством търсене на непрекъснат контакт . Ако котката ни следва от стая в стая, то тя сигурно търси нашата непосредственост. А в случай че пък обича постоянно да ляга по свое предпочитание върху корема на стопанина си, и даже да заспива по този начин, то това е неоспорим симптом на доверие и любов.

Желанието за непосредственост може постоянно се демонстрира и посредством отъркване и даже потупване с глава. Това са присъщи за котките придвижвания и значат също чувство за непосредственост и сигурност. Привързаността се показва и посредством игривите придвижвания на животното сред краката на неговия собственик.
 Котките, костите, депресията, сънят и още три аргументи да си вземем котка у дома
6 аргументи да си вземем котка

Този домакински любим е отличен лек за здравето ни

А в случай че пък се случва котката да ни донесе някаква движимост , то тя постоянно го прави като подарък към индивида, който се грижи за нея. Със сигурност подараците са знак за любов и не би трябвало да забравяме да изкажем своята признателност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР