Все повече производители на вино от Благоевградска област успяват да

...
Все повече производители на вино от Благоевградска област успяват да
Коментари Харесай

Вина от благоевградския регион все повече се търсят на българския пазар

Все повече производители на вино от Благоевградска област съумяват да осъществят продукцията си в страна ни, а не разчитат единствено на експорт към други страни. Тази година за сектора е доста добра, чака реколтата да бъде висококачествена. Според експерти българските виновност са добре ценени и приети на интернационалните пазари, защото вкусовите им характерности не отстъпват на непознатите артикули.

Благоевград

Според винопроизводители от Благоевградска област от ден на ден българи са склонни да пробват и употребяват нетрадиционни за страната ни виновност. Затова доста от избите към този момент засаждат и отглеждат малко познати у нас сортове, а не разчитат единствено на типичните за района типове грозде.
Радосвета Николова, търговски представител на маза: Санджовезе, дръзвам да кажа Тивердо. Имаме по този начин доста забавни виновност, които се получиха като цяло- Каберне Фран, има, има какво да се покаже ”
Чужденците, които идват у нас избират да пробват обичайните за страната ни сортове. Според сектора е належащо обаче туристическите организации да оферират повече предложения за винен туризъм в района, с цел да могат туристите да се срещнат с метода на произвеждане на локалните виновност.
Симана Марковска, ръководител на „ Пирински туристически конгрес ”: Организацията на самите визити. Ние в нашия район вино имаме, имаме хубави, скъпи сортове, които са забавно за ценителите, имаме хубаво и скъпо вино, което избите го организират.
Винопроизводители упорстват за по- огромна реклама от страна на страната в чужбина, с цел да може българските виновност да бъдат разпознаваеми на пазара. Да има показване на родното вино от другите райони,в които се отглеждат характерни сортове грозде.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР