Все повече потребители се замислят как да останат анонимни в

...
Все повече потребители се замислят как да останат анонимни в
Коментари Харесай

Няколко начина да останете невидими онлайн


Все повече консуматори се замислят по какъв начин да останат анонимни в интернет
(снимка: CC0 Public Domain)

Има разнообразни способи да останете невидими онлайн. Всеки от тях обаче е уязвим в една или друга степен. Най-сигурно е потреблението на разнообразни устройства за достъп до интернет ресурсите.

За да останете невидими, можете да се възползвате, да вземем за пример, от специфични имейл сървъри, които имат алтернатива за „ ”. В този случай единствено крайният консуматор, за който е предопределено писмото, може да го дешифрира, разяснява Денис Кусков, шеф на информационно-аналитичната организация Telecom daily, в обява на.
още по тематиката
„ Използвайки пощенски сървъри, да вземем за пример Outlook и Gmail, не можете да останете незабелязани – даже в случай че изтриете писмото при себе си, копие на писмото най-вероятно ще бъде съхранено някъде и по него може да се наблюдава кореспонденцията ви ”, разяснява Кусков.

Вторият вид да останете невидими онлайн е да влизате в интернет посредством прокси сървър. Вместо вашия същински IP-адрес прокси сървърът, посредством които ще бъде доста мъчно да ви намерят.

Друга опция е, която ви разрешава да влезете в интернет не както през елементарните браузъри, където предоставяте вашите данни. Tor дава няколко обособени адреса и като цяло не разрешава да бъде оголен потребителят, означи Кусков.

От друга страна, и тук има избрани ограничавания. Първо, Tor е много муден, и второ,, като слагат свои възли в мрежата, в които да попаднете при сърфиране.

Ето за какво, в случай че желаете да останете невидими онлайн, за предпочитане е да влизате в мрежата не от непрекъснатия си компютър, който употребявате всеки ден за работа, а от друго устройство, с цел да сведете до най-малко рисковете, заключава специалистът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР