Все повече млади хора избират да работят дистанционно. Без офис,

...
Все повече млади хора избират да работят дистанционно. Без офис,
Коментари Харесай

Какво е да нямаш работно място?

Все повече младежи избират да работят отдалечено. Без офис , без тапи. Без стотици изгубени часове. Вместо това сами дефинират работното си време и място. Вижте по какъв начин една компания напълно е минала на работа от у дома и всеки чиновник е на друга точка по света, съобщи Нова телевизия.

Пълзящи коли, изнервени водачи, претъпкан рейс и метро. И задачата е … офис ът. Така стартира всеки работен ден за милиони работещи в огромните градове. Сега си представете, че сутринта може да стартира по този начин: звук на кафе от кафеварката в личната ви кухня и на компютъра у дома. И единственото разстояние да е това до... дивана или балкона.

От една година Симона и Ованес са не запомнили какво е да пътуваш до офис а. Просто тъй като офис нямат. Двамата са създатели на компания за образуване на събития. И по този начин техните работни места са в Барселона, Страсбург, София и… нявсякъде, където имат връзка с интернет. Рядко десетината чиновници се виждат, рядко и си приказват с... глас. Повече пишат. Като Теодора, която откриваме да работи от заведение в София.

„ Нужен ми е единствено преносим компютър и прелестно място, като това. Тук пристигам постоянно, както виждате сме заобиколени сме от хора, работещи по същия метод ”, споделя Теодора Добрева, чиновник.

Основният боязън обаче било дали по този метод ще се резервира успеваемостта на чиновниците.

„ За нас беше най-шокиращото като резултат - продуктивността на работата се увеличи с 30 % ”, похвали се Ованес Овасян.

И по този начин -  за една година работа без офис равносметката е следната: успеваемост – 30 % нагоре. 800 лв. на човек, спестени от транспортни разноски и 1000 кг въглероден диоксид по-малко във въздуха. В същото време всеки чиновник е спечелил 500 часа от времето на път за работа, което самичък да реши по какъв начин да употребява.

Но става известно, по този начин добре звучащата работа не е за всеки.

„ Колкото и да заучи необичайно – мъчно се намират чиновници, които да са ефикасни и добре да работят у дома. Много хора могат да менажират времето си, само че някои не съумяват да се стимулират от у дома, или може да им липсва обществения фактор, може да са прекомерно обществени ”, споделя Ованес Овасян.

Тази форма на работа е желана най-много от по този начин нареченото „ потомство Y ”. Родените през 80-те и 90-те. Международно проучване сподели, че 64% от поколението работят отдалечено.  А, идващото потомство – родените в ерата на интернет – няма да одобряват работа, която да е единствено от офис.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР