Все повече млади българи, които учат или работят в чужбина

...
Все повече млади българи, които учат или работят в чужбина
Коментари Харесай

Инвестиции в недвижими имоти: 5 причини да си купим жилище в България

Все повече млади българи, които учат или работят в чужбина с години, в някакъв стадий от живота си вземат решение да се върнат в родината. Това може да бъде подтикнато от персонални или професионални претекстове, само че по-важното е, че наклонността се резервира. По данни на Националния статистически институт, оповестени в края на 2023 година, за последните 40 години у нас са се завърнали над 314 000 или 88,7% от живелите зад граница. Най-много българи са се върнали от Обединеното кралство, Германия, Испания и Гърция. Най-голям е потокът на завърналите се в страната през 2020 и 2021 година – общо 49 377 души.

И като всички младежи и работещите в чужбина, избрали да се завърнат в България, се изправят пред едно от най-важните провокации в живота на човек – покупката на лично жилище. Сред безспорните преимущества на това да притежаваш собствен парцел у нас е фактът, че има по-добри условия за финансиране на сходна инвестиция. Нека разгледаме и други преимущества на покупката на парцел в България:
Близост до околните и фамилията, което е от значително значение;По-добри условия за финансиране на жилище;Сигурността и непоклатимост, което дава притежаването на лично жилище;Повече персонално пространство и самостоятелност от наемодатели и наеми.
Освен това решението е по-далновидно от това да плащаш наем, а и ти дава повече сигурност, по-голяма непоклатимост и автономия. Много от хората, които купуват собствен дом, го вършат и като тип интелигентна и дълготрайна инвестиция в интерес на децата си.

А в този момент да си млад експерт, да работиш в чужбина и да се сдобиеш с жилище в България е елементарно и налично. В помощ на планиращите такова влагане идва платформата на Банка ДСК  . В платформата ще откриете  „ Наръчник на новодомеца ”,  който оказва помощ на търсещите нов дом да преминат през всички стъпки от процеса елементарно и бързо.

На  може и да обявите парцел, който към този момент притежавате, за продажба, без да плащате такси за медиатори. Така контролирате напълно процеса на продажба: от определянето на цената до договарянията с евентуални купувачи. Имате и необятен достъп до евентуални купувачи.

Дигиталната платформа дава опция и да си запишете час за консултация с финансов специалист, който също би могъл да ви помогне за избора и покупката на бъдещия ви дом.

Сайтът предлага и система, посредством която да разберете какво жилище може да си позволите. Според заложени от вас месечна вноска, самоучастие, лихвен % и период на погашение на заема ще имате опция да разгледате към този момент оповестени за продажба парцели у нас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР