Все повече масови грабежи се извършват в Нигерия, въпреки репресиите

...
Все повече масови грабежи се извършват в Нигерия, въпреки репресиите
Коментари Харесай

Протестите в Нигерия прерастват в гладни бунтове

Все повече всеобщи грабежи се правят в Нигерия, макар репресиите и апелите за успокоение, след две седмици митинги, които наподобява последователно прерастват в гладни протести в най-населената страна в Африка, заяви Франс прес.

Видеоклипове, циркулиращи в обществените мрежи, шокираха през вчерашния ден Нигерия. Те демонстрираха плячкосването на склад за хранителни артикули в Джос, Централна Нигерия, където се съхраняват десетки хиляди торби със зърно, ориз и пакети с макаронени произведения, които са били предопределени за разпределяне на популацията по време на карантината през март и април.

Малки групи хора нахлуха в склада, с цел да вземат храна. Няколко часа по-късно не бе останало нищо, хората избягаха с всички торби със зърнени храни, споделя публицист на Франс прес от мястото на събитието.
"И по този начин, по време на затварянето бяхме гладни, а те криеха храната! ", възкликва Мафег Пам, жителка на Джос. "Какво държавно управление имаме? Ние сме слаби и мнозина гладуват ".

"Те крият тази храна от началото на карантината (края на март). Всички цени са се нараснали. Как да оцелеем? ", сподели пред Агенция Франс Прес Мохамед Ибрахим по пътя към склада, цялостен с хора, носещи торби с печати "Не е за обмен. Правителство на Нигерия ".
В няколко града на страната всеобщите грабежи не престават, като да вземем за пример в Еде в югозападния щат Осун, където няколко хиляди души също нахлуха и разграбиха голям склад за храни и блокираха трафика в града в петък.
Къщи на локални политици станаха обект на набези в няколко щата.

В Лагос обаче обстановката се поуспокои и треската отшумя след дни на невиждано принуждение, което изцяло сковава града.
Снощи началникът на полицията излезе с изказване, с цел да призове тълпите за ред. "Достатъчно. Актовете на вандализъм, безпорядък и принуждение, които доведоха до разграбване на магазини, търговски центрове и хранилища, ни задължават да спрем това клатушкане към безредица. "

Нигерия, най-големият производител на нефт в Африка с 200 милиона души население, е разтърсена от протестно придвижване, почнало в Лагос преди две седмици против полицейско принуждение. След това то прерасна в антиправителствени демонстрации.
Дванайсет души бяха убити при смазването на митингите по информация на "Амнести интернешънъл ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР