Все повече жилища се снабдяват с уреди, които да спомогнат

...
Все повече жилища се снабдяват с уреди, които да спомогнат
Коментари Харесай

Всичко за високоефективното отопление у дома


Все повече жилища се доставят с уреди, които да спомогнат за подобряването на техните отоплителни системи и увеличението на тяхната мощ и комфорт за сметка на по-малки разноски. Постигането на тази цел обаче изисква следването на избрани стъпки, които голям брой притежатели на домове подценяват, което е и повода те да не могат да употребяват оптимално доста топлота при понижен разход на сила, споделят експертите от.
Защо високоефективното отопление е толкоз значимо?
Най-простата причина да се насочите към избор на високоефективна отоплителна система е, че ще коства доста по-малко от модел с по-ниска успеваемост. Високоефективните системи постоянно могат да понижат месечните разноски на половина или повече. Въпреки че нормално са по-скъпи авансово, по-ефективната уреди водят до огромни дълготрайни спестявания. Не забравяйте, че какъвто и вид отоплителни уреди да закупите, те би трябвало да бъдат вярно оразмерени, с цел да обезпечат нужното равнище на топлота във вашия дом. 
Кои са факторите, които усилват успеваемостта?
Дори откакто сте закупили най-ефективната налична отоплителна система не е обезпечено, че ще можете да се възползвате оптимално от нея. Това е по този начин, тъй като съществуват избрани проблеми, които лимитират нейната роля, по тази причина е значимо да отделите внимание на следните фактори:
уплътнение и херметичност – намерете и запечатайте всички дупки, пукнатини, пролуки или други отвори, където може да излезе топъл въздух или да влезе леден въздух. Това може да включва зони към порти и прозорци, където тръби или жици влизат през стените или където рамката на къщата се свързва с основата или тавана;изложение – значително, ревюто на жилището ви също дефинира успеваемостта. Разположените на юг поддържат по-високи температури, до момента в който тези със северно ревю излъчват по-голяма хладнина. Този фактор е значим при избор на отопление;тръбопровод – може да повлияе на успеваемостта на работата на вашето високоефективно отопление. Течовете в каналите могат да причинят обилни количества изгубена топлота, електрическа енергия и пари. Уверете се, че всички секции на канала прилягат компактно една към друга и не са повредени;системи за надзор като програмируеми термостати и интелигентни термостати дават усъвършенствани варианти за ръководство на работата на вашето високоефективно отопление.Кои са най-ефективните отоплителни системи за дома?
Основните високоефективни отоплителни системи за дома включват:
геотермални – те се основават върху потреблението на непрекъснатата температура на земята, с цел да обезпечават топлота или изстудяване на дома. Разходите, които генерират, са много по-малки по отношение на други обичайни способи, само че са относително скъпи за монтиране, което обаче се компенсира от тяхната дълготрайна приложимост и евтина поддръжка;въздушни термопомпи – тези уреди работят на правилото на извличането на топлота от външния въздух, с цел да бъде тя употребена за отоплението на дома. Техните преимущества са свързани с доходност и функционалност при съвсем всевъзможни температури;високоефективни газови пещи – те употребяват природен газ или пропан за обезпечаване на топлинна сила на дома.  Те са по-ефективни от общоприетите газови пещи, с коефициент на успеваемост от 90% или по-висок, като също така са и извънредно налични откъм цена;лъчисто подово отопление – тази система използва  тръби или електрически нагревателни детайли, инсталирани под подовата настилка за обезпечаване на топлота. Лъчистото подово отопление се отличава с това, че е високоефективно, тъй като дава топлота непосредствено на пода, който от своя страна я популяризира из цялата стая. Друго преимущество е, че въпреки и процесът на апаратура да е безценен, дълготрайната приложимост на този вид отопление е относително рентабилна, прибавят експертите от Булгартерм;мини сплит термопомпи без канал – този тип уреди наподобяват термопомпите с въздушен източник, само че за разлика от тях пасват на домове без тръбопроводи. Те се отличават с това, че основават опция за управление на температурата из цялото помещение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР