Все повече информация излиза за поредния голям пробив в сигурността

...
Все повече информация излиза за поредния голям пробив в сигурността
Коментари Харесай

Телефоните на над 500 млн. Фейсбук потребители изтекоха онлай. Проверете дали сте сред тях

Все повече информация излиза за следващия огромен пробив в сигурността на обществената мрежа „ Facebook “. Преди дни със свободен достъп бяха пуснати данни на 533 млн. консуматори от 105 страни. Сред тях има 432 473 българи.

Хакери са употребявали откритата през 2019 година накърнимост в една от функционалностите на обществената мрежа, която позволяваше импортиране на данни от телефонния справочник. В резултат са генерирани масиви, в които за всеки консуматор има данни за телефон за връзка, имейл, работно място, персонални взаимоотношения и други Те са свързани с неповторимия идентификационен номер, който е обществен.
Първоначално информацията беше налична против възнаграждение, само че в този момент циркулира свободно. Според специалисти по киберсигурност като Трой Хънт от уеб страницата тези данни могат да се употребяват за SMS спам, само че и за таргетирани офанзиви – доста елементарно чужд може да разбере идентификационния номер на профила ви и посредством него да стигне до изтеклия в мрежата телефонен номер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР