Все повече и повече най-разнообразни билки навлизат и стават известни,

...
Все повече и повече най-разнообразни билки навлизат и стават известни,
Коментари Харесай

Как да съхраняваме билките правилно и за по-дълго време?

Все повече и повече най-разнообразни билки навлизат и стават известни, а ние ги търсим в кухнята за щяло и нещяло. 

Важно е обаче те постоянно да бъдат със своите мощни аромати и свойства, тъй като в противоположен случай се обезсмисля функционалността им. Когато ги пазим за по-дълго време обаче, тъй като да вземем за пример са в по-голямо количество, технтие свойства изчезват.



Как да ги съхраняваме за по-дълго време? 
 Teзи билки са най-мощният бранител от грип Teзи билки са най-мощният бранител от грип
Природата ни е дарила с куп потребни билки за подсилване на имунната система, които са най-мощният бранител от грип. Достатъчно е единств...

Билките могат да бъдат употребявани в много продължителни интервали след вярното им изсушаване или заледяване. Изсушаването на въздух е най-лесният, най-евтиният и натурален способ за предпазване на подправките и билките. Така се резервира натуралният мирис за доста дълго време.

Сушенето на въздух е муден развой, посредством който листата резервират максимума от своите аромати. Не се предлага сушене в микровълнова печка, тъй като микровълните готвят билките и понижават мощно качеството им.

Допуска се сушене на фурна на допустимо най-слабата температура в продължение на няколко часа. 

1. Изрежете стъблата, леко разклатете, с цел да премахнете насекомите, прахта и счупените клечици, както и пожълтелите листа.

2. Изплакнете със студена вода, оставете на слънце да изсъхнат.
 Доказани билки, които спомагат при запек Доказани билки, които спомагат при запек
Стресът, непрекъснатият живот в бягство или прекомерно дребният банкет на течности могат да доведат до смущаващи болести като запек. Как да...

3. Премахнете най-долните листа, с цел да оформите място за връзване. Съберете билките в снопче и завържете. Обърнати надолу ги окачете на проветриво място. Най-добре е да ги увиете в някаква хартия (може вестник), с цел да ги предпазите от прегаряне от слънчевите лъчи и насекомите.

4. Дръжте на проветриво място на терасата или в складово помещение с отворен прозорец за най-малко 3 седмици.



Замразяване на билките

Тук важат същите стъпки като при сушенето – почистването и оформянето става по сходен метод. След като изсушите измитите снопчета билки ги затворете в компактно затварящи се бурканчета и ги сложете във фризера. Важно е съдовете да се затварят доста добре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР