Все повече хора страдат от алергии или непоносимост към определени

...
Все повече хора страдат от алергии или непоносимост към определени
Коментари Харесай

Как да разберем дали страдаме от алергия или непоносимост към определени храни

Все повече хора страдат от алергии или нетърпимост към избрани храни. Как да отличим признаците, изяснява алергологът доктор Диана Христова в „ Социална мрежа ” по NOVA NEWS.

„ Алергията е положение, при което нашият организъм синтезира един характерен имуноглобулин Е, който, когато се свърже с нашите имунни кафези, намиращи се главно в нашата кожа или в лигавиците, провокира реакции ”, добави алергологът.

Когато реакцията се получи в стомашно-чревния тракт, се появяват патологични примеси в изпражненията, като кръв и слуз. „ И контракцията на гладката мускулатура, която ще обоснове коремната болежка, както и подуването, газовете. Всичко това са признаци на една хранителна алергия ”, изясни още доктор Христова.

Ако човек е благоразположен да развие алергия, тя се отключва още в детска възраст. „ Трябва да си зададем въпроса какъв брой необятна е станала антибиотичната приложимост. Трябва да си зададем въпроса каква е честотата на разпространяване и развиване на болести, свързани с нарушаванията на чревния микробиом ”, добави алергологът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР