Все повече хора решават да продължат социалната си изолация заради

...
Все повече хора решават да продължат социалната си изолация заради
Коментари Харесай

Много хора се завърнаха по селата, докато премине коронавирусът

Все повече хора вземат решение да продължат обществената си изолираност поради ковид с престой на село, съобщи Нова ТВ.

Дезинфекции в дупнишкото селце Кременик доста рядко се вършат, пътищата са разрушени и прашни, а болница има чак в Дупница. И все пак това, Кременик съществено е повишил броя на жителите си в последно време, тъй като в до неотдавна тихите къщи, все по-често почнали да се настаняват младежи от столицата. Защото в тишината и относителното безлюдие, те намерили сигурен метод да стоят надеждно надалеч от ковид и психозата към него.

Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия разкош на живота в София, запалил автомобила си и с цялото си семейство се настанил в бащината си къща в Кременик.

„ Тук е по-безопасно и свободно. Имаме градина. Изолирани сме. Не работим към този момент 15 дни “, описа мъжът.

Животът на село преоткрива и Станислава Стефанова. В момента тя и фамилията й се радват на скорошната си инвестиция - тиха къщурка, покрай брега на язовир Дяково. „ Много по-лесно се живее на село в този миг, в сравнение с да сме затворени в жилищата. Да работя в градинката след претрупан ден ми работи релаксиращо. Умората изчезва незабавно “, показа Станислава.

Появата на младежите в Кременик радва непрекъснатите поданици. Те не се уморяват да повтарят, че на село коронавирусът би трябвало да се популяризира по-трудно, тъй като няма тълпи, няма градски превоз, няма и огромно придвижване на непознати хора.

И въпреки, че в Кременик хората мощно имат вяра в имунитета си, въпреки всичко взимат ограничения и се стараят да съблюдават рестриктивните мерки, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце мъчно някой може да ги хване в нарушаване, локалните гледат да не излизат на ненужни разходки. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР