Все повече хора избират работата на свободна практика пред дълготрайното

...
Все повече хора избират работата на свободна практика пред дълготрайното
Коментари Харесай

Кои държави предлагат най-добри условия за работа на свободна практика

Все повече хора избират работата на свободна процедура пред дълготрайното обвързване с съответен шеф

[Shutterstock] " Сега виждаме, че прекосяването към работа на свободна процедура е по-скоро избор, в сравнение с нужда. "
Луси Kросфийлд, откривател към Expert Market Още по тематиката
Софтуерните услуги постоянно ще са търсени

Съоснователят и изпълнителен шеф на софтуерната компания " Мелън " Крум Хаджигеоргиев пред " Капитал "
16 мар 2018
Броят на заетите през 2017 година се усилва с цели 133 хиляди

Все повече хора се причисляват към пазара на труда, а безработицата пада до 6.2%, демонстрират данните на Национален статистически институт
15 мар 2018
Месечен бюлетин: Възможности за еврофинансиране за бизнеса

" Капитал " събира информация за стратегиите, по които компании могат да аплайват, както и за средствата, които са разпределени към компании
5 мар 2018
Готови ли сте за революцията

Дигитализацията към този момент прекатурва метода, по който се създава и продава. Прозорецът за благоприятни условия е необятно отворен за всички, а опасността е мнозина да останат зад борда
6 окт 2017
Четиринадесет % или над 31 млн. души oт популацията на Европейския съюз (ЕС) в трудоспособна е заето в така наречен gig economy или казано в резюме - работи на свободна процедура. Работата от 9 до 17 часа не дава отговор на изменящите се потребности на стопанската система и броят на хората, които избират да изкарват прихода си от няколко разнообразни източници, пораства всяка година. Според изследване на Upwork - онлайн платформа, която среща работодатели и чиновници, през днешния ден близо 60% от фирмите се възползват от услугите на чиновниците на свободна процедура - с 24 прочие пункта повече по отношение на година по-рано.

Но някои страни оферират по-добри условия за фриланс от други. Според ново изследване на английската B2B компания Expert Market България е на 9-о място от общо 57 страни, изпреварвайки страни като Германия и Франция. Страната ни е и единственият представител на Източна Европа в топ 20 - Румъния се подрежда 12 позиции по-надолу на 21-о място.

Какви са изводите от изследването

Класацията на Expert Market е направена по отношение на няколко фактора, измежду които са цената на живот в страните, данъкът върху прихода, достъпът до финансиране, транспортната мрежа и изискванията за пускане на бизнес.

" Фриланс революцията се роди от желанието на милениъл поколението за приход в допълнение към общоприетата им работа ", разяснява Луси Кросфийлд, откривател към Expert Market. " Сега виждаме, че прекосяването към работа на свободна процедура е по-скоро избор, в сравнение с нужда ", добавя тя.

На върха на класацията се подрежда Хонгконг. Според изследването китайският регион има най-удобната превоза мрежа, данъкът върху общия приход е 15%, и e в топ 5 на страните с най-хубави условия за пускане на бизнес.

Англия се класира няколко места пред България поради превоза, съществуването на огромен брой зони със свободен достъп до интернет и опциите за финансиране на бизнеса. В показателя на Световната банка за правене на бизнес страната ни заема 50-о място от общо 190 страни. Това се компенсира от цената на живота у нас и плоския налог от 10% върху персоналните приходи. В топ 10 попадат още три европейски страни - Испания, Естония и Чехия.

Докато на върха на класацията са показани няколко разнообразни района, най-зле се показват страни най-вече от Южна Америка. Заради неприятната организация на превоза, ниската скорост на интернет и неизгодните условия за започващи бизнеси Перу, Уругвай, Аржентина и Еквадор са измежду страните, които се показват най-лошо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР