Все повече градски хора нямат против да изцапат малко ръцете

...
Все повече градски хора нямат против да изцапат малко ръцете
Коментари Харесай

Да гледаш домати в града - защо не

Все повече градски хора нямат срещу да изцапат малко ръцете си, само че пък сами да си отгледат плодове и зеленчуци пред блока или на балкона. Споделеното градинарство, при което в хора от един квартал/селище работят дружно по комунална градина, също става известно.

За наша наслада тази мода не подминава и България, както можем да забележим от самодейността за споделено градинарство Urban Gardening Sofia. Ето няколко елементарни съвета, в случай че занапред започваме да градинарстваме.
 Снимка 421499

Започваме с нещо елементарно

Подправките са най-елементарното нещо, което може да отгледаме в саксийка у дома. Репичките, лукът и руколата също не изискват старания и доста пространство. Но пък в случай че желаеме да озеленим балкона, нищо не пречи да засадим семки на тиквички и краставици непосредствено в сандъчетата.

Грахът също пораства бързо и не изисква особени грижи. Същото прочее важи и за картофите - можем да засадим няколко покълнали в компактен чувал с пръст на балкона и след няколко месеца да се радваме на няколко пресни домашни картофа.

Правилното време

Работата по градината стартира от есента, когато би трябвало да подготвим почвата си, като я смесим с компост. Избягваме изкуствени торове, тъй като желаеме чиста храна. В края на зимата се приготвят разсади за летните култури. А през май към този момент можем да садим на открито или да изнесем саксиите.
 Снимка 421501

Да питаме не е грях

Никой не се е родил теоретичен - няма нищо срамно в това да попитаме в градинския център по какъв начин да отглеждаме някои от зеленчуците или плодовете. Много потребни са градинарските конгреси в интернет, както и видео тюториълите в Youtube.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР