Все повече физически търговци предоставят добрата практика за връщане на

...
Все повече физически търговци предоставят добрата практика за връщане на
Коментари Харесай

Шефът на КЗП обясни как да се предпазим от големи шашми по време на Черния петък

Все повече физически търговци дават положителната процедура за връщане на стоките. В интернет е наложително да има интервал за връщане, само че във физическите магазини няма закон за право на връщане на артикули.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Днес е същинският Черен петък и хората всеобщо пазарят, разкри още ръководителят на КЗП.

"Търговците би трябвало да удължат, с времето за новите ограничения, ваучерите за извършване на покупки. Относно затворените фитнеси - хората не могат да заплащат за услуга, която не се употребява във време на засилени ограничения ", добави Маргаритов.

"Тази година имаме превес на онлайн извършването на покупки. Извършили сме двойно повече инспекции в онлайн магазини. Попаднахме на случаи с фиктивни понижения - повишени цени и отначало понижени. Нека хората съпоставят цените, с цел да не бъдат излъгани. Това е елементарно изпълнимо в интернет ", разяснява той.

"Такса "коронавирус " не би трябвало да е естествена процедура. Потребителят би трябвало да е осведомен при извършване на покупки, в какъв период може да върне стоката, какъв брой коства доставката и за чия сметка е връщането ", приключи Димитър Маргаритов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР