Все повече фирми в Германия примамват нови служители с щедра

...
Все повече фирми в Германия примамват нови служители с щедра
Коментари Харесай

11 000 евро премия за готвачи в Германия

Все повече компании в Германия примамват нови чиновници с великодушна награда при назначението. Специалисти по монтаж на кухни могат да получат до 4000 евро еднократна награда. А някои дават на готвачи по 11 000 евро.

Болногледачи, лекари, медицински сестри, лаборанти: болничното заведение Agaplesion в град Гисен, провинция Хесен, търси всевъзможен дипломиран личен състав. Този, който бъде назначен, при избрани условия получава освен работно място, само че и много добра награда - за новата свободна позиция в лабораторията за сърдечни катетри да вземем за пример се изплащат 2000 евро награда.

Надеждата е, че във времената на сериозна липса на квалифицирани фрагменти сходни начинания ще създадат работните места по-атрактивни. Професиите в опазването на здравето не се употребяват с най-хубавото име, изяснява пред немската обществено-правна телевизия АРД Ина Юнга, ръководителка на кадровия отдел в болничното заведение. " Условията при нас изобщо не се толкоз непривлекателни, както ги показват от време на време медиите ", споделя още тя, допълва bgonair.bg.

Премиите при назначение са доста съвременни

И работодатели в доста други сфери се пробват да привлекат нови чиновници сходно на тази болница. На автомонтьори или на експерти по сглобяване и вграждане на кухненски мебели се дават обещание награди сред 300 и 4000 евро.

Както демонстрират данните на платформата за търсене на работа Indeed, бонусите при назначение на нова работа доста са се нараснали. През 2019 година 3050 от общо един милион разгласи в Indeed са се рекламирали, предлагайки бонуси. През 2023 сходни разгласи за работа с обещана награда към този момент са двойно повече - 7129. Дори делът на този тип оферти да не е огромен, наклонността към този момент е ясно обрисувана, показва АРД.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР