Все повече деца се свързват с престъпни банди в Швеция,

...
Все повече деца се свързват с престъпни банди в Швеция,
Коментари Харесай

Швеция: Деца стават доброволно наемни убийци за бандите

Все повече деца се свързват с незаконни банди в Швеция, с цел да предложат услугите си като наемни убийци, съобщи началникът на полицията в страната, откакто трима души бяха убити в границите на 24 часа.

През последните години скандинавската страна е обхваната от кървясъл спор сред банди, които се борят за оръжия и трафик на опиати. Този спор ескалира с вътрешни битки в границите на една от водещите банди.

Жилищни здания и домове в цялата страна постоянно са разтърсвани от детонации. Престрелките, които в миналото бяха лимитирани до бедните региони, станаха постоянни на публични места в нормално спокойната и богата страна.

" Имаме обстановка, в която децата сами се свързват с незаконни банди ", предлагайки им да извършат убийства, съобщи Андерс Торнберг пред публицисти.

" Престъпниците са безмилостни ", сподели Торнберг и добави, че бандите също по този начин се свързват с хора, постоянно малолетни, и " ги доставят с оръжия и им дават адреса, на който да извършат нападението ".

Дори жертвите постоянно са били млади.

Според преброяването на шведската социална телевизия SVT през септември, който е най-смъртоносният месец за последните четири години в Швеция, при стрелби и детонации са починали 12 души.

Висшият полицейски чиновник Матс Линдстрьом съобщи, че е видял доста известия от младежи, които се свързват с банди за поръчкови убийства.

През август 2023 година в Швеция са арестувани 69 души на възраст под 18 години, до момента в който през същия месец две години по-рано те са били 14.

В четвъртък шведският министър-председател Улф Кристерсон даде обещание да победи незаконните банди благодарение на военните.

" Ние ще преследваме бандите. Ще победим бандите ", съобщи Кристерсон в телевизионно послание към нацията в четвъртък вечерта.

" Все по-голям брой деца и изцяло почтени хора са наранени от това извънредно принуждение ", сподели Кристерсон.

" Швеция в никакъв случай не е виждала сходно нещо. Нито една друга страна в Европа не е очевидец на сходно нещо. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР