Все повече държави по света измислят оригинални начини да привлекат

...
Все повече държави по света измислят оригинални начини да привлекат
Коментари Харесай

В Словакия пускат лотария за ваксинирани, всяко теглене с награден фонд от 2 млн. евро

Все повече страни по света измислят истински способи да привлекат популацията да се имунизира непринудено. В Словакия взеха решение да създадат парична лотария, единствено за ваксинирани с 2-те дози против Covid-19. Ще бъдат раздадени над 2 милиона евро облаги на хората, които са защитили себе си против болестта.

В Словакия започва парична
лотария за имунизирани против ковид жители. Всяко изтегляне има награден фонд от 2 милиона евро.

Лотарията има за цел да притегли хората към ваксинирането против коронавирус. Тя ще се организира всяка седмица до края на октомври, а уредниците обезпечават облагите за всяко изтегляне да са най-малко 2 млн. евро. Максималната облага е 100 000 евро, а минималната – 1 000. Желаещите да вземат участие могат да се записват на специфичен уебсайт на Министерството на финансите. На 2 юли Националният съвет на Словакия одобри предлагането на вицепремиера и министър на финансите Игор Матович за финансово стимулиране на жителите, с цел да се имунизират против ковид.

Освен
лотарията, управляващите изплащат хонорари на тези, които са съумели да убедят трети лица в нуждата да си слагат препарат против коронавирус. За всеки изпратен в център по имунизиране на възраст до 50 година сумата е 30 евро, сред 50 и 60 години – 60 евро, а за пациенти над 60-годишна възраст – 90 евро. Възнаграждението за привличане към ваксиниране се изплаща за хора, които са се ваксинирали през интервала от 1 юли до края на октомври тази година. Не е изключено тази процедура, както и паричната лотария за имунизирани, да продължи.

Според съотношението на броя на имунизираните по отношение на общия брой на жителите Словакия се подрежда измежду новобранците в Европейски Съюз, с 44% ваксинирани от популацията.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР