Все повече бежанци идват към Европа. Броят на търсещите убежище

...
Все повече бежанци идват към Европа. Броят на търсещите убежище
Коментари Харесай

Все повече търсещи убежище с ЕС в сравнение с 2020 г.

Все повече бежанци идват към Европа. Броят на търсещите леговище в Европейски Съюз, който беше намалял през 2020 година поради пандемията, още веднъж е повишен, заяви немската медийна група Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) с позоваване на Европейската статистическа организация, написа

По данни на Евростат, през първите 9 месеца на 2021 година в Европейски Съюз са регистрирани 355 955 нови заявки за даване на леговище, което е с 15% повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

Посочва се, че главната цел на мигрантите още веднъж е Германия - там са подадени 100 240 молби, което е с 33% повече, в сравнение с през първите 9 месеца та 2020 година Същевременно това повече от 2 пъти над междинния индикатор за Европейски Съюз.

В Германия са подадени 28.4% от всички заявки за даване на леговище в общността. През предходната година делът на искащите да се заселят в Германия беше 24.3%.

Желани от бежанците са също Франция, където са подадени 73 255 молби или 20% от общия брой, както и Испания - 39 755 заявки или 11%, и Италия - 28 645 молби, което е 8%.

От данните следва, че към две трети от всички бежанци са поискали леговище в четирите най-населени страни на общността.

Същевременно в Унгария са подадени едвам 30 молби за деветмесечието.

Една трета от бежанците в Европейски Съюз идват от Афганистан и Сирия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР