Все повече българи се оглеждат за инвестиции в хотели и

...
Все повече българи се оглеждат за инвестиции в хотели и
Коментари Харесай

Родни баровци купуват имоти в съседна Гърция, гледат хотели и магазини

Все повече българи се оглеждат за вложения в хотели и магазини в Гърция, оповестиха брокери. В момента има горещи предложения за продажба на комплекси в хитови туристически дестинации като Тасос и Халкидики. Цените потеглят от 850 000 евро и надвишават милион, сподели инспекция, представена от " Телеграф “.

Вложения

Според сътрудници от тази година се е възобновил ползата на нашенци да купуват парцели в прилежащата страна. Има и доста запитвания за предложения за хотели и други обекти, които се получават с капиталова цел. Сред предложенията е комплекс в Неа Потидеа на Халкидики, който търси нов притежател от България против 850 000 евро.

Сградата към момента не е приключена, като площта й е 395 квадрата и е на първа линия до морето. Според продавачите е идеална за хотел с към 30 кревати. Топоферта е и хотел в Тасос за 900 000 евро, приключен е и разполага с 50 кревати, стаи и жилища, а площта му е над 800 квадрата.

За 1 100 000 евро се продава и хотел от малко над 600 квадрата в Ситония, Касандра. Сградата е новопостроена, а стаите са изцяло обзаведени.

Бизнес

За започване на дребен бизнес са подобаващи магазините за продажба в Гърция, акцентираха брокери. Предимство е, че първичното влагане в тях не е толкоз огромно, колкото в хотел, само че в случай че местоположението е добра, възвръщаемостта на инвестицията е изцяло постижима. В момента може да се купи обект за 80 000 евро, с повърхност от 41 квадрата в центъра на Солун.

Имотът се намира в известен и многолюден регион на града, който е част от туристическите направления на северната столица на Гърция, подчертаха сътрудници.

Сред предложенията е и имот с право на градеж в Атина, който е 470 квадрата и коства 750 000 евро. Според сътрудниците парцелът е подобаващ за построяването на хотел. В имота е ситуирана и двуетажна постройка с обща повърхност от 120 кв. м.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР