Все по-засилен инвеститорски интерес има към Индустриалните зони в цялата

...
Все по-засилен инвеститорски интерес има към Индустриалните зони в цялата
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Има засилен инвеститорски интерес към Индустриалните зони в страната

Все по-засилен инвеститорски интерес има към Индустриалните зони в цялата страна. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който участва на подписването на Меморандум за съдействие сред Община Враца и „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД /НКИЗ/.

Общината и Националната компания ще работят взаимно за привличане на вложения във Враца и за отделяне на икономическа зона в града при съответен интерес от вложители.

Министър Караниколов уточни, че с подписването на Меморандум за съдействие община Враца получава опция нейният терен да се разпространява и предлага на вложители от НКИЗ ЕАД. „ От друга страна „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД уголемява портфолиото си от терени, които да предлага на вложителите “, добави той. По думите му задачата е взаимната работа сред НКИЗ и българските общини до докара до развиване на районите посредством нови капиталови планове.

Икономическият министър посочи, че досегашният модел на развиването на индустриални зони не е бил успешен, по тази причина е създадена нова идея, обвързвана с това първо да бъде построена инфраструктурата в зоната и едвам по-късно да се канят вложителите.

Караниколов бе безапелационен, че през последните години има все по-сериозна нужда от разширение на портфолиото на НКИЗ ЕАД с нови местоположения с благоприятни условия за индустриални терени, които да се оферират на евентуалните вложители.

„ През последните години все по-често отчитаме съответни претенции от вложители да им се предложат терени в райони, където няма да имат сериозна конкуренция при търсенето на работна мощ. Все повече задгранични и български компании осъзнават казуса с фрагментите, изникващ в районите със съсредоточена промишленост “, сподели още той.

На форума участваха представители на работодателските организации, шефове на професионалните учебни заведения в община Враца и представители на бизнеса. Пред тях министър Караниколов съобщи, че неналичието на фрагменти и тяхното образование е един от главните проблеми пред бизнеса, към който ще бъдат ориентирани всички старания, с цел да бъде преодолян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР