Все по-войнственият руски президент Владимир Путин може да атакува военния

...
Все по-войнственият руски президент Владимир Путин може да атакува военния
Коментари Харесай

Германският военен министър с предупреждение: Путин може да атакува НАТО след „5 до 8 години“

Все по-войнственият съветски президент Владимир Путин може да нападна военния съюз на НАТО след по-малко от десетилетие, предизвести министърът на защитата на Германия Борис Писториус.

„ Чуваме закани от Кремъл съвсем всеки ден… тъй че би трябвало да вземем поради, че Владимир Путин може даже да нападне страна от НАТО един ден. “

Това сподели Писториус пред немския вестник „ Der Tagesspiegel “ в изявление, оповестено в петък. Докато удостовери, че съветско нахлуване не е евентуално „ към този момент “ , министърът добави:

„ Нашите специалисти чакат интервал от пет до осем години, в който това може да бъде допустимо. “

След пълномащабното навлизане на Кремъл в Украйна , Русия ускори нападателната си изразителност против някои от своите съседи – в това число балтийските страни и Полша, които всички са членки на НАТО, и Молдова – което накара висши чиновници на европейската защита да предупредят за риска от огромен спор .

В сряда ръководителят на военния комитет на НАТО от националните началници адмирал Роб Бауер посочи, че военният алианс е изправен пред „ най-опасния свят от десетилетия “ и прикани за „ военна промяна на НАТО “ .

По-рано този месец главнокомандващият на Швеция военачалник Микаел Биден по сходен метод прикани шведите да се „ приготвят душевен “ за война .

Същия ден министърът на гражданската отбрана на Швеция Карл-Оскар Болин също предизвести, че „ войната може да пристигна в Швеция “.

В изявлението си за „ Der Tagesspiegel “ Писториус сподели, че шведските предизвестия са „ разбираеми от скандинавска позиция “ , добавяйки, че Швеция е изправена пред „ още по-сериозна обстановка “ , като се има поради близостта ѝ до Русия. Освен това към момента не е член на НАТО и чака утвърждение от Турция и Унгария за присъединение . Писториус предизвести:

„ Но ние също би трябвало да се научим да живеем с заплаха още веднъж и да се подготвим – военно, обществено и във връзка с гражданската отбрана. “

Полша , която харчи повече от 4% от своя Брутният вътрешен продукт за защита тази година, също е обезпокоена от непредсказуемостта на Русия след непредвидената офанзива против Украйна през 2022 година

„ Русия се опълчва на логиката. Това, което се случи през 2022 година, изглеждаше невероятно. Трябва да сме подготвени за всеки сюжет “ , предизвести министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш в телевизионно изявление по-рано тази седмица.

В края на предходната година Германия преработи своята военна и стратегическа теория за първи път от 2011 година, целяйки да трансформира Бундесвера във военноспособна войска. В първия параграф на новата теория се споделя:

„ Войната се завърна в Европа. Германия и нейните съдружници още веднъж би трябвало да се оправят с военна опасност. Международният ред е нападнат в Европа и по света. Живеем в повратна точка. “

Външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис , открит критик на Путин, който беше един от най-шумните гласове в поддръжка на Украйна в Европейски Съюз , прикани в четвъртък Европа да форсира подготовката за още съветска експанзия. На Световния стопански конгрес в Давос пред представител на AFP Ландсбергис разяснява:

„ Има късмет Русия да не бъде овладяна в Украйна. Няма сюжет в това, че в случай че Украйна не завоюва, това може да приключи добре за Европа. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР